Ons elftal van de week

Sport |

Na vier speeldagen blijven de ploegen uit de Challenger Pro League aan elkaar gewaagd. Het verschil tussen het nummer twee en nummer elf bedraagt slechts drie punten.

RSCA Futures leek lange tijd op weg naar zijn tweede overwinning van het seizoen. Duranville trapte net voor de rust de 0-1 binnen tegen RWDM. Wanneer Michez in minuut 83 de 0-2 binnentrapte leek de wedstrijd beslist, maar de thuisploeg zette nog een slotoffensief op. Drie minuten voor tijd bediende Ephestion Vorogovskiy voor de 1-2. Het momentum keerde helemaal in het voordeel van RWDM. In de toegevoegde tijd werkte O’Brien een hoekschop binnen en zette zo het Edmond Machtensstadion in vuur en vlam. Voor RSCA Futures is het al de derde puntendeling in vier matchen.

Ook SL16 FC speelde al voor de derde keer gelijk dit seizoen. De jonge Luikenaren gaven een 2-0-voorsprong weg tegen Jong Genk. Na nog geen kwartier spelen werkte Brrou een perfecte tegenaanval af op aangeven van Ohio. Net voor de rust haalde Ohio zelf de trekker over. Jong Genk moest lange tijd achtervolgen. De aansluitingstreffer kwam er pas twintig minuten voor tijd via Pius John. De Limburgers werden de gevaarlijkste ploeg en werden daar ook voor beloond. Negen minuten na de 2-1 trapte Diawara de 2-2 hard binnen. Voor Jong Genk is het gelijkspel het eerste puntengewin na een nul op zes.

Beerschot sluit na een één op zes opnieuw aan met een overwinning. De Antwerpenaren namen de volle buit mee op bezoek bij Club NXT. Vijf minuten voor de pauze opende uitgerekend Thibo Baeten de score tegen zijn ex-club met een mooie kopbal. Club NXT kreeg tien minuten na de rust een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Engels trapte zijn strafschop tegen de paal. Baeten trapte na 64 minuten wel raak. Dankzij zijn tweede van de middag leek de overwinning binnen voor Beerschot. De 1-2 van Córdova kon geen derde remonte van het weekend inluiden. Beerschot blijft in het spoor van Lierse Kempenzonen.

Na een nederlaag op de openingsspeeldag legt Lierse Kempenzonen een perfect parcours af, want ook thuis tegen Deinze pakten de Pallieters de volle buit. Deinze opende nochtans de score na twintig minuten via Van Landschoot, maar Rocha maakt al snel gelijk. Van Acker zorgde nog voor de rust voor de voorsprong vanop elf meter. Na de rust diepte de Lierse-kapitein de voorsprong uit. Ook Rocha maakte zijn tweede doelpunt van de match. Het is al het zevende doelpunt van de Portugese spits. Lierse Kempenzonen blijft helemaal bovenaan de rangschikking staan.

Virton en Dender konden nog niet winnen dit seizoen. Na een 1-1-gelijkspel zullen beide teams nog minstens een week langer moeten wachten op de eerste driepunter. Voor Dender is het wel het eerste puntengewin na drie opeenvolgende nederlagen. Virton is dan weer kampioen in het gelijkspelen, maar verloor dus ook nog niet. Mabella opende de score in de eerste helft voor Virton. Dender kon pas na het uur de gelijkmaker scoren via Lallemand. Dender kwam niet meer verder en moest de rode lantaarn weer mee naar huis nemen.

De motor van Beveren sloeg eindelijk aan, want de Waaslanders pakten op het veld van Lommel hun eerste overwinning van het seizoen. Eén minuut voor de rust kwam de bal bij Barry die niet twijfelde en de 0-1 vanuit een scherpe hoek perfect plaatste. Lommel kwam gevaarlijk opzetten, maar Beveren kon dankzij een alerte Reus de netten schoonhouden. Alle twijfels verdwenen twee minuten voor tijd toen Bilher een afvallende bal na een hoekschop heerlijk op de slof nam. Twee doelpunten en drie deugddoende punten voor Beveren.