De Bruyne-Haaland connectie werkt ook in de Champions League

UEFA Champions League | Manchester City heeft op Sevilla een gemakkelijke overwinning behaald. Met dank aan het duo Kevin De Bruyne en Erling Haaland dat opnieuw het verschil heeft gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De competitie verandert, maar de conclusie blijft dezelfde: Kevin De Bruyne en Erling Haaland zijn twee handen op een buik. En dinsdag was het Sevilla FC dat er nachtmerries van kreeg in de Champions League, toen ze volkomen machteloos waren tegen de Belgisch-Noorse spooktrein. Het begon al in de 20e minuut toen de Rode Duivel, die tot man van de wedstrijd werd verkozen, vanop de flank een heerlijk afgemeten voorzet afleverde voor zijn collega-spits die prompt de score opende alvorens in de tweede helft een tweede doelpunt tegen de netten te trappen. Maak je vooral geen zorgen om hen, de connectie tussen de twee fenomenen werkt ook in Europa's meest prestigieuze competitie.

Een parallel met Romelu Lukaku

Erling Haaland had al tien doelpunten gemaakt in zes Premier League-wedstrijden en scoorde er nog twee in zijn eerste Champions League-optreden voor zijn nieuwe club. Zo bevestigde Manchester City op het veld van een zeer zwak Andalusisch team dat dit seizoen eindelijk het juiste zou kunnen zijn voor Pep Guardiola en zijn team. Met Phil Foden in topvorm naast die andere twee machines, zal het erg moeilijk worden voor hun tegenstanders om ze af te stoppen.

Maar pas op dat het geen karikatuur wordt. Kevin De Bruyne zocht tijdens de wedstrijd vaak naar de Noorse cyborg. Soms gebeurde dat wat te geforceerd en soms zat er ook afval in zijn spel, vooral in de eerste helft. Maar zijn percentage geslaagde passes (76,6%) was verre van rampzalig, waaruit blijkt dat hij wel kickt op het profiel van een speler zoals Haaland, dat kan worden vergeleken met dat van Romelu Lukaku bij de nationale ploeg. Maar het dieptespel, vooral in zo'n lange en vermoeiende competitie, zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot het uiteindelijk behalen van die felbegeerde beker…


Het programma van speeldag 1 in de UEFA Champions League op Pickx Sports:

Woensdag 7 september

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top