Warm je op voor het WK met de Rondes van Luxemburg en Slowakije en de GP van Wallonië in eigen land

Wielersport |

Het wordt stilaan aftellen naar het WK wielrennen, dat plaatsvindt van 18 tot 25 september. Toch kan je je wielerhartje nog extra ophalen met een aantal andere mooie koersen vooraleer er om de regenboogtrui wordt gestreden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ronde van Luxemburg

Van 13 tot 17 september organiseert ons buurland Luxemburg zijn jaarlijkse wielerronde. Net als vorig jaar zal de 82ste editie van de Skoda Tour de Luxembourg een heuvelachtig parcours voorschotelen, met tussendoor een individuele tijdrit op dag vier. De slotrit wordt een etappe tussen de steden Mersch en Luxemburg, met een pittige finish op een circuit. De eindzege in de vorige editie ging naar Joao Almeida. De Portugees staat momenteel niet op de startlijst, dus het wordt zoeken naar een opvolger voor hem. De renners om in de gaten te houden dit jaar zijn Valentin Madouas, Matteo Trentin, Benjamin Thomas, Mattias Skjelmose en Ion Izagirre.

Volg de Ronde van Luxemburg van 13 tot 17 september op Eurosport 1.

Ronde van Slowakije

Op exact hetzelfde moment als de Ronde van Luxemburg trekt een ander peloton zich op gang in de Ronde van Slowakije. De voorbije seizoenen groeide de populariteit van deze rittenkoers, getuige de recente winnaars. Vorig seizoen won thuisrijder Peter Sagan, in 2019 pakte onze landgenoot Yves Lampaert de zege, nog een jaar daarvoor stond ploegmaat Julian Alaphilippe op het hoogste schavotje. Ook dit jaar kan de organisatie rekenen op vijf WorldTour-ploegen die richting hoofdstad Bratislava afzakken. De Ronde van Slowakije start met een proloog en trekt daarna van west naar oost doorheen het land om in Kosice te eindigen. De eindzege zal hoogstwaarschijnlijk naar een puncher gaan.

Volg de Ronde van Slowakije van 13 tot 17 september op Eurosport 1.

Primus Classic

Ook in deze periode doet België zijn duit in het kalenderzakje. Op zaterdag 17 september vindt namelijk de elfde editie plaats van de Primus Classic, een eendagskoers tussen Brakel en Haacht die de twee Brabantse provincies met elkaar verbindt. Het 197 kilometer lange parcours is best tricky, met heuvelachtige passages en kasseistroken, waaronder de inmiddels bekende Moskesstraat die twee keer zal bedwongen moeten worden. Vorig jaar ging de zege naar Florian Sénéchal, die een spurt met een select groepje won. Met renners als Jasper Philipsen, Alexander Kristoff, Mathieu van der Poel, Arnaud De Lie, Fabio Jakobsen, Arnaud Démare en Dylan Teuns kan de organisatie rekenen op een sterk deelnemersveld.

Volg de Primus Classic aanstaande zaterdag 17 september vanaf 15u op VTM.

Grote Prijs van Wallonië

De 62e editie van de Grote Prijs van Wallonië start vanuit Blegny (net als in 2018 en 2019) om zoals gewoonlijk aan te komen in Namen en zijn machtige citadel. Dit jaar zal de finale van de koers echter een beetje anders verlopen. Vanwege de Waalse feesten in Namen is het verkeer in het hart van de stad verstoord. De organisatoren moesten het dus stellen zonder het gebruikelijke circuit en opteren voor een meer klassieke finish. Vanaf 14u is deze koers, met eerst de slotkilometers en de podiumceremonie van de vrouwenwedstrijd, live te volgen op Pickx+ Sports 1, met commentaar van Jan Suykens en Stijn De Bock. Kan Mathieu van der Poel Christophe Laporte van de troon stoten of gaat Greg Van Avemaet of Dylan Theuns met de eer lopen?

De GP van Wallonië is live te volgen op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top