Bologna ontslaat trainer Mihajlovic

Serie A | De Italiaanse voetbalclub Bologna heeft dinsdag trainer Sinisa Mihajlovic ontslagen. Onder leiding van de 53-jarige Mihajlovic speelde Bologna, de ex-club van Arthur Theate, in de eerste vijf competitiewedstrijden van dit seizoen drie keer gelijk en verloor twee keer. Daarmee staat de ploeg voorlopig op de zestiende plek in de Serie A.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mihajlovic was sinds januari 2019 actief als trainer bij de Italiaanse club, waar hij Filippo Inzaghi opvolgde. Destijds wist hij Bologna te behoeden voor degradatie en leidde hij de club van de achttiende naar de tiende plek.

De Servische trainer werd in 2019 getroffen door leukemie. Hij herstelde na een beenmergtransplantatie en chemokuur maar kreeg in maart dit jaar te maken met een terugval. Volgens de trainer was zijn situatie minder ernstig dan drie jaar geleden.

"De afgelopen jaren hebben we samen met Sinisa mooie en pijnlijke momenten beleefd, die tot een sterke band hebben geleid die niet alleen professioneel maar vooral menselijk is. Mihajlovic heeft de ziekte met moed en vastberadenheid onder ogen gezien sinds de dag dat hij zijn gezondheidstoestand openbaar wilde maken op een ontroerende persconferentie", aldus voorzitter Joey Saputo.

"De club en de hele stad schaarden zich rond de coach in de moeilijke periode, hoewel Mihajlovic altijd terecht beweerde alleen gewaardeerd te willen worden vanwege zijn werk. Nu is helaas de tijd gekomen voor verandering, een pijnlijke beslissing die we moesten nemen in het belang van het team en de club."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top