Belgisch kampioene Alessia Verstappen is enige Belgische vertegenwoordigster op WK ritmische gymnastiek in Sofia

Sport | Alessia Verstappen zal de enige Belgische vertegenwoordigster zijn op de 39e editie van het Wereldkampioenschap ritmische gymnastiek, dat plaatsvindt van 14 tot 18 september in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Dat maakte Gymfed, de Belgische turnfederatie, dinsdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 16-jarige Verstappen zal op het WK deelnemen aan de algemene competitie en "zich proberen te kwalificeren voor een of meer finales" op verschillende toestellen. Ze neemt het op tegen 88 gymnasten uit 57 verschillende landen.

Verstappen kroonde zichzelf eerder dit jaar nog tot Belgisch kampioene bij de seniores en werd 54e op het Europees kampioenschap in Tel Aviv afgelopen juni. Dat leverde haar een ticket op om deel te nemen aan het WK.

De jonge Belgische turnster begint op de openingsdag van het toernooi met de kwalificaties voor de disciplines hoepel en bal. Bij succes in de kwalificatieronde neemt ze deel aan de finale, die later op de avond gepland staat.

Op de tweede dag staan de kwalificaties en bijhorende finale voor de disciplines knotsen en lint op het programma. De finale van de allroundcompetitie is gepland voor 17 september.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top