Christian Kouamé gaat voor "plezierig" seizoen bij Fiorentina

Serie A | RSC Anderlecht huurde vorig seizoen Christian Kouamé van Fiorentina. Na een goed seizoen in Brussel keerde de spits met een andere status terug naar Firenze. De aanvaller wil ten volle genieten van zijn nieuwe kans in de Serie A.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht haalde Christian Kouamé vorig jaar op huurbasis weg bij Fiorentina, nadat hij wisselvallige jaren achter de rug had in Italië. Hij scoorde er 27 keer in 6 seizoenen, maar bij Anderlecht kwam hij weer helemaal tot ontbolstering. Vincent Kompany maakte van hem een cruciale speler in zijn systeem en hij scoorde 13 goals in 36 wedstrijden. Dat zijn degelijke statistieken inzake goals, maar Kouamé zorgde ook nog eens voor 10 assists. Kouamé scoorde en liet scoren bij RSCA.

Goede start

Fiorentina volgde de spits uiteraard op de voet bij Anderlecht en zij gaven de Ivoriaanse aanvaller een nieuwe kans in de voorbereiding. Kouamé greep die met beide handen. Twee jaar geleden kende hij nog een stroef seizoen in Firenze met één goal en één assist in 33 wedstrijden, waar hij vooral als invaller mocht opdraven.

Dit jaar verloopt het beter. Kouamé kwam met veel vertrouwen terug naar Italië en hij was erop gebrand om zich te tonen. Hij startte alvast goed aan het seizoen door meteen een assist af te leveren in zijn eerste wedstrijd. Tegen Juventus kwam de kers op de taart door te scoren.

Een vrij hoofd

Kouamé bewijst dat hij zijn plaats heeft in de Serie A. "Toen ik terugkwam, dacht ik niet dat ik zou blijven, maar ik heb gewerkt en de coach geeft me vertrouwen. Hij helpt me veel, ook buiten het veld, en dat betekent veel voor me. Dit seizoen wil ik niet nadenken, ik wil gewoon plezier hebben", zei hij na de wedstrijd tegen Juventus.

De aanvaller wil dus vooral spelen en genieten van het leven op en naast het veld. Kouamé speelt zonder druk en daardoor valt er toch een last van zijn schouders. Tegen Bologna kan hij proberen zijn goede vorm te bevestigen.

Het programma van de speeldag 6 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 10 september

Zondag 11 september

Maandag 12 september

Volg de Serie A het hele seizoen door op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top