paiN wint Braziliaans onderonsje in finale ESL Challenger Melbourne

Esports | Afgelopen weekend vond ESL Challenger Melbourne plaats. Het eerste LAN-evenement op Australische bodem sinds het begin van de pandemie werd een groot succes. De finale draaide uit op een duel tussen twee Braziliaanse rosters, waarin paiN Gaming aan het langste eind trok.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na jaren zonder LAN-toernooi mochten Australische gamers eindelijk nog eens uitkijken naar een evenement in Oceanië. Acht teams uit alle hoeken van de wereld verzamelden op de Dreamhack-beurs in Melbourne, in een poging een plaats in de ESL Pro League Season 17 Conference te bemachtigen.

Europa had met OG Esports slechts één vertegenwoordiger. Hoewel het Europese roster vooraf als een van de favorieten op eindwinst werd getipt, bleven de fans op hun honger zitten. Na een 1-1 in de groepsfase, moest OG tegen Wings Up winnen om door te stoten naar de play-offs. Die beslissende match eindigde op een teleurstellende 0-2 tegen het onbekende Chinese roster.

De play-offs gingen dus tussen Entropiq en Imperial, en tussen paiN en Wings Up. Telkens bleken de Brazilianen de betere. De aanwezige fans werden zo getrakteerd op een Zuid-Amerikaanse derby in de grote finale, die zondag om 8u Belgische tijd werd beslist.

Op Overpass bleken de niveau’s van de teams bijzonder dicht bij elkaar te liggen: 30 rondes waren onvoldoende om de map te beslissen. Uiteindelijk kon paiN met 19-17 het eerste punt in de wacht slepen. Imperial kwam met 16-7 al snel langszij op Nuke, Dust2 zou voor de beslissing zorgen. Ondanks een sterke prestatie van IGL FalleN beëindigde paiN de finale met 16-12.

De Brazilianen vertrokken naar huis met de hoofdprijs van 50.000 dollar en een ticket voor de ESL Pro League Season 17 Conference, het kwalificatietoernooi voor het volgende seizoen van de ESL Pro League. Daar zal ook de winnaar van ESL Benelux aan mogen deelnemen. Houd zeker een oogje op dat toernooi op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top