Spelers Lierse en Jong Genk domineren individuele stats na vier speeldagen (CPL)

Sport | Na vier speeldagen is er een speler die de topschutterslijst domineert: Leonardo Rocha. De spits van Lierse scoorde al 7x en is daarmee afgetekend de beste schutter van de reeks. In de assistenranking en bij de clean sheets is er nog geen echte afscheiding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de topschutterslijst staan de verdiensten van de jonge Belgen Diawara, Baeten en Kuavita wat in de schaduw van de alleenheerschappij van Rocha, maar toch verdienen ook zij een dikke pluim voor hun competitiestart. Afwachten of ze hun niveau ook de komende weken kunnen aanhouden en zo prijsschutters zoals Anne, Caue, Barry en Maderner kunnen afhouden.

7 goals: Rocha (Lierse)
4 goals: Diawara (Jong Genk)
3 goals: Baeten (Beerschot), Kuavita (SL16 FC)

Ook bij de assists staan er spelers van Jong Genk en Lierse op kop. Vier spelers slaagden er voorlopig in om twee goals aan te brengen en delen de koppositie.

2 assists: Rommens (Jong Genk), Van De Perre (Jong Genk), Tabekou (Lierse), De Schryver (Lierse)

In de clean sheet-ranking zijn er voorlopig geen al te veel wijzigingen. Nog maar zeven teams (van de twaalf) slaagden erin om de nul te houden en slechts één ploeg slaagde erin om dat meer dan één keer te doen.

2 clean sheets: Verbruggen (RSCA Futures)
1 clean sheet: Vanhamel (Beerschot), Ortola (SK Deinze), Defourny (RWDM), De Busser (Lommel), Epolo (Standard), Reus (Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top