ESL Pro League: Team Vitality komt beter voor de dag

Esports | Groep A van het zestiende seizoen van de ESL Pro League heeft zondagavond haar geheimen prijsgegeven, toen de laatste groepswedstrijden van het weekend werden gespeeld. Onder de gekwalificeerde teams vinden we een uitstekend Team Vitality, Fnatic en NAVI een beetje in moeilijkheden terug.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorige week vonden de eerste wedstrijden van het zestiende seizoen van de ESL Pro League plaats, een van de meest prestigieuze competities op het wereldcircuit van CS:GO. In september worden wekelijks de wedstrijden van één groep afgewerkt. Deze week was het de beurt aan de teams in groep A. Op het programma stond een round robin – elk team neemt het één keer tegen elke tegenstander op – tussen Team Vitality, Fnatic, Team Spirit, Ninjas in Pyjamas, NAVI en Endpoint.

Van die laatste kwam de grootste verrassing van deze eerste wedstrijdweek. Hoewel ze sinds 2019 geen LAN-wedstrijd tegen een team buiten de top 30 hadden verloren, verloor NAVI van Endpoint. Met 2-0 zelfs een ruime overwinning (16-7; 16-10), maar helaas de enige die het internationale roster wist te bemachtigen.

Aan de NAVI-kant was de start van de competitie allesbehalve geweldig. De dag na hun nederlaag tegen Endpoint verloor de Oekraïense organisatie van Team Vitality. Dat duel maakte een einde aan een reeks van bijna twee jaar zonder een nederlaag tegen de bijen. Het einde van de week was niet veel beter voor s1mple & co, die werden verslagen door de Zweden van NiP. Desondanks kom NAVI zich toch kwalificeren voor de play-offs, als de derde seed van de groep.

Fnatic vervolledigt de lijst van de eerste drie gekwalificeerde teams voor de rest van de competitie. De Britse organisatie heeft een succesvolle transferperiode achter de rug, vooral met de overname van nicoodoz en roeJ van Copenhagen Flames. KRIMZ en zijn mannen beëindigden de groepsfase met drie overwinningen en twee nederlagen en plaatsten zich zo voor de direct elimination bracket, die op 27 september van start gaat.

© ESL

Aanstaande woensdag betreden de teams uit groep B de virtuele arena van ESL. FaZe Clan, G2 Esports, BIG, Outsiders, MIBR en FTW Esports zullen vijf dagen voor hetzelfde doel: een plaats in de play-offs bemachtigen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top