Met deze gloednieuwe films luiden de bioscopen september in

Films | De zomervakantie hebben we ondertussen achter de kiezen, maar dat wil niet zeggen dat het alleen maar school en werken is vanaf nu. Neem tussen die drukke dagen even tijd voor ontspanning door een filmpje mee te pikken in de bioscoop, bijvoorbeeld. Deze kleppers bekijk je vanaf vandaag op het witte doek. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sundown

Een rijke Engelse familie geniet van een luxueuze vakantie in Acapulco. Althans, tot een sterfgeval hen dwingt om met spoed terug te keren naar Londen. Het gezin is helemaal klaar om aan boord van het vliegtuig gaan, maar de plannen worden in de war gestuurd wanneer Neil doet alsof hij zijn paspoort in de hotelkamer is vergeten. Op de terugweg van de luchthaven vraagt hij echter aan de taxichauffeur om hem af te zetten aan een bescheiden "pension" in Acapulco...

'Sundown' is een drama uit 2021, geschreven en geregisseerd door Michel Franco. In de hoofdrollen zie je Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios, Henry Goodman, Albertine Kotting McMillan, en Samuel Bottomley. De film beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië op 5 september 2021 en kon op veel lof rekenen bij de recensenten.

Ritueel

Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen.

Deze Belgische film werd geregisseerd door Hans Herbots en heeft Marie Vinck, Geert Van Rampelberg en Eriq Ebouaney in de hoofdrollen.

Kompromat

Mathieu is een vrolijke en toegewijde diplomaat die een post aanvaardt in Irkoetsk als hoofd van de Alliance Française van Siberië. Hij hoopt dat de verandering goed zal zijn voor zijn gezin en zijn problematisch huwelijk, maar al snel komt hij door het organiseren van culturele evenementen en het steunen van artistieke expressie in aanvaring met de lokale autoriteiten. Hij wordt beschuldigd van een verschrikkelijke misdaad, maar hij realiseert zich al snel dat iemand een zaak heeft verzonnen bij de Russische Federale Veiligheidsdienst en hij erin is geluisd.

Duty of Care: Pleiten voor de planeet

Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door klimaatactivisten en -experts, gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. Dit spannende courtroom drama van Nic Balthazar volgt Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Hij baande de weg voor een nieuw soort klimaatactivisme. Een hoopvol en inspirerend verhaal dat toont hoe één mens werkelijk een verschil kan maken.

Tori et Lokita

België, vandaag. Een jongen en een tienermeisje zijn alleen van Afrika naar hier gereisd. Ze zetten hun onoverwinnelijke vriendschap in om de moeilijke omstandigheden van hun verblijf aan te kunnen. 

'Tori et Lokita' is een Belgische film uit 2022 van Jean-Pierre en Luc Dardenne. De film ging op 24 mei 2022 in première op het filmfestival van Cannes, waar hij meedong naar de Palme d'Or. Uiteindelijk won de film de speciale 75th Anniversary Award van het festival.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top