Nog ongeslagen en toch voorlaatste: (bijna) alles op een zakdoek in de CPL

Challenger Pro League | Zondagmiddag kon Dender EH eindelijk haar eerste punt pakken in de Challenger Pro League. De Oost-Vlamingen speelden 1-1 gelijk tegen RE Virton; dat zelf daarmee al voor de vierde keer in evenveel wedstrijden gelijkspeelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Luxemburgers zijn daarmee nog steeds ongeslagen in de competitie, maar bungelen wel op de voorlaatste plek. Naast Virton hebben ook RSCA Futures en SL16 FC nog steeds niet verloren; maar ook zij staan daarmee niet bovenin (vierde en vijfde).

Door het grote aantal draws (10 in 24 duels) staat alles dan ook op een zakdoek. Enkel leider Lierse Kempenzonen (dat als enige team al 3x kon winnen) en rode lantaarn Dender EH (dat één op twaalf pakte) hebben zich lichtjes afgescheiden van de tien andere teams. Maar tussen plek twee en plek elf is het verschil amper drie punten. Verwaarloosbaar én speelbaar dus voor teams die een iets mindere start namen.

Eén of drie

Een driepunter levert namelijk meteen heel wat plaatsgewin op. Vraag dat maar aan Lommel SK. De Limburgers verloren tot op heden de helft van hun westrijden en doen daarmee even slecht als Jong Genk (9e) en Club NXT (10e), maar staan wel mooi op een derde plek in de ranking omdat zij hun twee andere duels wonnen.

Het niveau van de teams uit de Challenger Pro League lijkt dichter bij elkaar te liggen dan ooit. Meer dan ooit zullen details en vorm van de dag het verschil maken. Afwachten wie daar in een heel seizoen het meeste voordeel uit zal halen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top