AS Roma loopt tegen eerste nederlaag aan

Serie A | AS Roma heeft nagelaten de koppositie in de Serie A in handen te nemen. De winnaar van de Conference League van vorig seizoen leed zondagavond op de vijfde speeldag, bij Udinese, de eerste nederlaag. Het werd liefst 4-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Rick Karsdorp stond met een fout in de beginfase aan de basis van de nederlaag. De Nederlandse verdediger wilde de bal in de 5e minuut na een hoge voorzet met zijn borst terugspelen op doelman Rui Patrício. Karsdorp had niet door dat aanvaller Iyenoma Udogie in zijn rug stond en doorliep richting het doel. Udogie kon de bal in het doel schieten nog voordat Rui Patrício erbij kon: 1-0. AS Roma was zelf een paar keer gevaarlijk via Paulo Dybala. De Argentijnse spelmaker had geen geluk in de afronding.

Trainer José Mourinho haalde Karsdorp tijdens de rust naar de kant en verving hem door aanvaller Andrea Belotti. Het gewenste effect leverde dat niet op. Udinese verdubbelde de voorsprong in de 56e minuut en opnieuw was dat te danken aan een fout van een speler van AS Roma, de doelman in dit geval. Rui Patrício liet zich verrassen door een schot van de Duitser Lazar Samardzic (2-0). Via de Argentijnse aanvoerder Roberto Pereyra werd het een kwartier voor tijd 3-0 en de Sloveense invaller Sandi Lovric maakte de avond met een vierde doelpunt nog pijnlijker voor Roma.

AS Roma staat na vijf wedstrijden op de vijfde plek met 10 punten. Koplopers Napoli en AC Milan hebben 11 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top