Gajser zet wereldtitel in de verf met zege in Turkije

Auto-moto | De Sloveense wereldkampioen Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Turkije in de MXGP-klasse op zijn naam gebracht, dat is de achttiende en tevens laatste WK-manche van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In het Turkse Afyonkarahisar eindigde Gajser als derde in de eerste reeks en als tweede in de tweede reeks. Daarmee bleef hij de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) voor. De Fransman Romain Febvre (Kawasaki) werd derde.

Gajser was al sinds vorige maand zeker van de wereldtitel in de koningsklasse van de motorcross. Op de erelijst is hij de opvolger van de Nederlander Jeffrey Herlings, die door een blessure zijn titel niet kon verdedigen. Na de zege in Turkije eindigt Gajser het seizoen met 763 punten. Daarmee blijft hij Seewer (657) en de Spanjaard Jorge Prado (589) voor.

Eerder op zondag slaagde Jago Geerts (Yamaha) is niet in zich tot wereldkampioen in de MX2 te kronen. Hij moest de titel laten aan de Fransman Tom Vialle (KTM).

Geerts begon aan de slotwedstrijd van het wereldkampioenschap in Afyonkarahisar met twee punten voorsprong (710 tegen 708) op Vialle. Die won de eerste reeks voor Geerts en mocht zo als leider aan de tweede reeks beginnen (733 tegen 732). Daarin kwam beide tenoren in de beginfase samen ten val en na een tweede tuimelperte van Geerts was hij definitief op achtervolgen aangewezen. Geerts haalde in de slotronden nog alles uit de kast maar Vialle hield stand en won ook de tweede reeks, met zes seconden voorsprong op Geerts. In de eindstand heeft Vialle 758 punten tegen 754 voor Geerts.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top