Trossard gidst Brighton mee voorbij rode lantaarn Leicester

Premier League | Brighton heeft het fel geplaagde Leicester vanmiddag tijdens de zesde speelronde in de Premier League een nieuwe dreun verkocht. De partij eindigde op 5-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een aangename eerste helft lieten beide teams twee keer de netten trillen. Kelechi Iheanacho (1.) scoorde razendsnel namens de Foxes, maar een eigen doelpunt van Luke Thomas (10.) en een goal van voormalig Beerschot-speler Moises Caicedo (15.) keerden de rollen om in het voordeel van de Seagulls. Patson Daka (33.) hing op aangeven van Youri Tielemans de bordjes evenwel opnieuw in evenwicht aan het rustsignaal.

Na de pauze, met Timothy Castagne die meteen inviel in het bezoekende kamp, nam Brighton definitief afstand van de rode lantaarn door toedoen van Rode Duivel Leandro Trossard (64.) en Alexis Mac Allister (70. en 90.+7), die na enkele minuten in de tweede helft al een treffer afgekeurd zag worden. Tielemans ging met het slotkwartier in zicht naar de kant. Brendan Rodgers gunde Dennis Praet geen speelgelegenheid. Trossard kreeg in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd een applausvervanging.

Trossard en co. schuiven op naar een knappe vierde plaats in de Engelse eerste klasse met 13 op 18. Leicester blijft troosteloos laatste op 20 ploegen met één schamel puntje. Het is overigens het enige elftal naast het Everton van Amadou Onana dat in deze Premier League-jaargang nog geen zege boekte.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top