Jago Geerts grijpt naast wereldtitel in MX2

Auto-moto | Motorcrosser Jago Geerts (Yamaha) is er niet in geslaagd zich tot wereldkampioen in de MX2 te kronen. Hij moet de titel laten aan de Fransman Tom Vialle (KTM).

Door Belga

Deel dit nieuws

Geerts begon aan de slotwedstrijd van het wereldkampioenschap in Afyonkarahisar met twee punten voorsprong (710 tegen 708) op Vialle. Die won de eerste reeks voor Geerts en mocht zo als leider aan de tweede reeks beginnen (733 tegen 732). Daarin kwam beide tenoren in de beginfase samen ten val en na een tweede tuimelperte van Geerts was hij definitief op achtervolgen aangewezen. Geerts haalde in de slotronden nog alles uit de kast maar Vialle hield stand en won ook de tweede reeks, met zes seconden voorsprong op Geerts. 

In de eindstand heeft Vialle 758 punten tegen 754 voor Geerts. 

Liam Everts (KTM) werd zesde in de eerste reeks en twaalfde in de tweede. Het leverde hem een tiende plaats op in de eindstand van de GP. In het WK is de zoon van legende Stefan Everts ook tiende met 310 punten. 

Jago Geerts (22) stond al drie keer eerder op het eindpodium van het WK MX2 maar nog nooit op de hoogste trede. De voorbije twee jaar werd de Balenaar ook vicewereldkampioen, in 2021 achter de Fransman Maxime Renaux en in 2020 een eerste keer achter Vialle. In 2019 eindigde hij al derde achter de Spanjaard Jorge Prado en de Deen Thomas Kjaer Olsen.

Geerts hoopte de eerste Belgische wereldkampioen motorcross te worden sinds Sven Breugelmans in 2008 de titel pakte in de MX3.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top