ESCS: Drie teams strijden om laatste plaats in play-offs

Esports | Na vijf weken van competitie loopt de groepsfase van de CS:GO Elite Series stilaan op zijn einde. Nog zes maps scheiden de teams van de play-offs. KRC Genk Esports, eClub Brugge en LowLandLions zijn al zeker van een plaats in de finales, Sector One, mCon esports en Join The Force moeten donderdag strijden om het laatste ticket.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er is nog maar een week te gaan in de Elite Series Summer Split 2022 op CS:GO. Vijf weken lang hebben de zes deelnemers alles gegeven om een plaats in de play-offs te bemachtigen. Drie teams zijn daar al in geslaagd, de andere drie hebben hun lot in eigen handen.

Leider KRC Genk Esports is niet langer ongeslagen. De Limburgse club begon nochtans goed, met een 16-5 overwinning op Overpass tegen Join The Force. Maar JTF gaf zich niet zomaar gewonnen. Ayezs zette zijn team met 30 kills op weg naar de overwinning op Mirage. Genk leed zo zijn eerste nederlaag in deze Split, en JTF steeg met zijn derde punt naar de vierde plaats.

Daarna was het de beurt aan Sector One en LowLandLions. De leeuwen waren de grote favoriet, en maakte die rol ook waar met twee eenvoudige zeges op Inferno (16-10) en Overpass (16-5). Het ideale scenario voor LLL, want met deze twee punten is het team zeker van een plaats in de finales.

Ter herinnering: de twee beste teams mogen meteen naar de upper bracket final. De winnaar van dat duel stoot door naar de grote finale. De verliezer zakt naar de lower bracket final, waar die de winnaar van het duel tussen nummers drie en vier uit de groepsfase zal ontmoeten.

Volgende donderdag staan er nog twee krakers op het programma. De topper tussen eClub Brugge en LowLandLions zal beslissen wie rechtstreeks naar de upper bracket mag. De winnaar van Sector One en Join The Force pakt dan weer het laatste ticket voor de play-offs. mCon heeft veruit de moeilijkste opdracht. De Nederlanders moeten winnen van Genk en hopen op een gelijkspel tussen S1 en JTF.

© Elite Series

De ontknoping kom je dus donderdagavond te weten. Schakel vanaf 18u in op het Twitch-kanaal van Elite Series om te ontdekken hoe deze groepsfase zal aflopen. Dit staat er volgende week op de planning:

  • 18u: LowLandLions vs eClub Brugge
  • 20u: Sector One vs Join The Force
  • 22u: mCon esports vs KRC Genk Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top