Rocha (Lierse) speelt de CPL aan diggelen (maar moet nog aan de bak om strafste start te evenaren)

Sport | Lierse won zaterdag met 4-1 van SK Deinze. Leonardo Rocha was met twee goals alweer alweer de grote man bij de Kempenaars. De Portugees zit zo na vier speeldagen al aan zeven competitiedoelpunten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rocha scoorde vijf van zijn zeven goals met het hoofd; eentje kwam er via de linkervoet en eentje via de rechtervoet. De zevenklapper kwam er na 18 doelpogingen (waarvan er 12 binnen het kader belandden) in 148 baltoetsen.

Indrukwekkende cijfers die wel eens zouden kunnen leiden naar de doelpuntenrijkste competitiestart uit 1B (sinds de hervorming in 2016). Maar dan zal Rocha ook op de volgende speeldag bij de pinken moeten zijn. Want in 2020-2021 was er ook al eens een speler die het begin van het seizoen domineerde met een karrenvracht aan doelpunten: Georges Mikautadze.

De toenmalige spits van RFC Seraing begon het seizoen met negen goals in de eerste vijf wedstrijden (hij zat aan zes na vier duels) en liet zo de doelpuntenrijkste 1B-start ooit in de geschiedenisboeken noteren. De Georgiër ging toen trouwens nog even door op dat elan en zat na tien duels al aan 15 goals. Nadien viel de doelpuntenmachine wel wat stil.

'All-time' topschutter?

Ook op de 'all-time topschutterslijst' komt Leonardo Rocha stilaan in de hoogste gelederen. De rijzige spits scoorde nu al 30 1B-goals (Lommel, RWDM en Lierse) en staat daarmee op een derde plek. Enkel Dante Vanzeir (32 goals in 121 duels) en Dylan De Belder (42 goals in 171 duels) staan nog boven Rocha. Opvallend is wel dat beide spelers meer dan 120 duels nodig hadden om hun totaal te bereiken, terwijl Rocha nog maar aan 43 1B-duels zit. Fenomenaal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top