4 koppels trouwen zonder te weten met wie in nieuw seizoen van ‘Blind Getrouwd’

Films | Het is opnieuw zo ver. Op VTM kan je vanaf maandag 5 september alweer kijken naar een nieuw seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Daarin wagen 3 vrouwen en 5 mannen zich aan een ferme uitdaging: trouwen met iemand die ze nog nooit eerder hebben gezien, laat staan kennen. Aan de hand van een heus expertenteam gaan de kersverse koppels in het programma op zoek naar de toekomstperspectieven van hun nieuwe relatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een kleine week nadat het nieuws bekend raakte over het einde van de relatie tussen Candice en Marijn uit het vorige seizoen, begint VTM aan een nieuwe reeks van ‘Blind Getrouwd. Voor wie niet meer goed zou weten hoe alles in z’n werk gaat, zet Proximus Pickx met plezier even alles op een rijtje.

Strakke voorbereiding

De liefde van je leven vinden, het is een zoektocht die bij de een al vlotter verloopt dan bij de ander. Heel wat Vlamingen schreven zich daarom in voor het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Uit die vele inschrijvingen worden in totaal acht individuen gekozen. Die keuze verloopt niet zomaar, want een team van experten is verantwoordelijk voor de potentiële match tussen twee kandidaten. Eens zij hun selectie maakten, kregen acht mensen een briefje in de bus. Dit jaar gaat het om drie vrouwen en vijf mannen. 

Zij kregen niet zomaar een mededeling in de brievenbus. Op het kaartje stond namelijk dat ze donderdag 2 juni mochten vrijhouden. Op die dag zouden ze namelijk in het huwelijksbootje treden. Het bijzondere aan deze brief is echter wel dat er niet op staat met wie ze een huwelijkscontract ondertekenen. Ze stappen dus niet alleen in het huwelijksbootje, maar ze stappen ook in het onbekende.

Nadat de acht deelnemers het fijne bericht kregen, moeten ze natuurlijk nog heel wat zaken in orde brengen voor de trouw effectief begint. De (dan nog) vrijgezellen moeten zich reppen naar winkels voor trouwkostuums- en jurken, hun familie en vrienden op de hoogte brengen en tussendoor nog een beetje bekomen van de vele emoties. Trouwen doe je namelijk ook niet elke dag, niet?

Expertenteam

Bovendien zou hun huwelijk volgens de regels van de wetenschap in principe stand kunnen houden. Een team van drie experten zorgt namelijk voor een op papier ‘perfecte’ match. Daarbij wordt gekeken naar een heleboel parameters zoals interesses, levensstijl, persoonlijkheid… Klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens, klinisch seksuoloog, relatie- en psychotherapeut Filip Geelen en klinisch seksuoloog en oplossingsgericht psychotherapeut Wim Slabbinck zorgen bovendien voor een intensieve en correcte begeleiding van de deelnemers doorheen het traject. Trouwen met een onbekende is een ferme uitdaging en net daarom is een goede begeleiding van levensbelang, zeker als je wil dat de koppels er effectief een goede relatie op over houden.

Tijdens de eerste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ zie je al hoe de eerste twee koppels elkaar het ja-woord geven. 

Bekijk ‘Blind Getrouwd’ vanaf maandag 5 september omstreeks 20u34 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top