Ondanks vijfde plaats in Rome zakt Pieter Devos in GCT-klassement

Sport | Pieter Devos eindigde zaterdag in Rome met zijn 15-jarige merrie Mom's Toupie de la Roque op de vijfde plaats maar zakte in het algemeen klassement van de Global Champions Tour (GCT) jumping van de tweede naar de derde plaats. In het algemeen klassement van de Global Champions League (GCL) moest het team van Nicola en Olivier Philippaerts, de Stockholm Hearts, de leiding afstaan aan de Berlin Eagles.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pieter Devos/Mom's Toupie de la Roque bleven in de barrage met 12 foutloos en eindigden met een chrono van 44.82 seconden op de vijfde plaats. Gregory Wathelet en zijn 14-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Iron Man van de Padenborre hadden zich eveneens gekwalificeerd voor de barrage, maar daarin weigerde de hengst de dubbelsprong in te zetten en dat kostte zoveel tijd dat de tweede Belgische combinatie niet verder kwam dan de 12e plaats met 12 strafpunten en een tijd van 58.82. De zege ging naar de Duitser Christian Kukuk en de 10-jarige BWP-hengst Mumbai met een foutloze finaleronde in 42.68.

Omdat voor het algemeen klassement de 8 beste resultaten van het seizoen worden weerhouden, sprong de Britse regerende olympisch kampioen Ben Maher met een totaal van 232 punten over Pieter Devos, die nu 221 punten achter zijn naam heeft staan. De Duitser Christian Ahlmann heeft de leiding met 238 punten.

In het algemeen klassement van de Global Champions League namen de Berlin Eagles na hun derde plaats in Rome met 262 punten de leiding over van de Stockholm Hearts (260 ptn), die pas vijfde werden in de Italiaanse hoofdstad. Nicola en Olivier Philippaerts kwamen niet in actie in Rome.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top