Union Berlijn houdt Bayern in bedwang, Leverkusen verslikt zich in Freiburg

Bundesliga | Op de vijfde speeldag van de Bundesliga heeft Union Berlijn vandaag Bayern München in bedwang gehouden (1-1).

Door Belga

Deel dit nieuws

De Nederlandse Surinamer Sheraldo Becker (12.) liet het sfeervolle Stadion An der Alten Försterei al snel een eerste keer uit zijn voegen barsten door een vrije trap van Christophe Trimmel in de linkerbenedenhoek te deviëren. De Rekordmeister was niet onder de indruk en Joshua Kimmich (15.) stelde vrijwel meteen orde op zaken. Dat aangename begin kreeg geen vervolg meer qua doelpunten, waardoor de puntendeling een feit was.

Tegelijkertijd verslikte Bayer Leverkusen zich in eigen huis tegen Freiburg: 2-3. Kerem Demirbay (16.) bezorgde de gastheer nochtans een bonus na de eerste 45 minuten. In de tweede helft gingen de bezoekers echter erop en erover via Matthias Ginter (48.), Michael Gregoritsch (51.) en Ritsu Doan (72.). Laatstgenoemde veegde de 2-2 van Patrick Schick (65.) tussendoor van de tabellen.

Union Berlijn, dat volgende donderdag Union Sint-Gillis ontvangt op de eerste speeldag van de Europa League, deelt met 11 op 15 de derde plaats in de tussenstand van de Duitse eerste klasse met Bayern.

Bayer Leverkusen, dat woensdag dan weer Club Brugge partij geeft in Jan Breydel op de openingsspeeldag van de Champions League, heeft zijn start gemist en is pas dertiende met 3 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top