Geanimeerde Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool levert geen goals op

Premier League | Een geanimeerde Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool heeft vanmiddag op de zesde speeldag van de Premier League geen doelpunten opgeleverd. Het bleef 0-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een matige eerste helft testten beide ploegen het doelhout uit. Tom Davies trof na ruim een halfuur de paal namens de Toffees met de buitenkant van de voet, terwijl op enkele minuten van de rust achtereenvolgens Darwin Nunez en Luis Diaz aan de overzijde de lat en de paal op hun weg vonden.

Na de onderbreking maakte zowel Everton als Liverpool aanspraak op de openingsgoal, maar Jordan Pickford en Alisson stonden pal op pogingen van Fabinho en Neal Maupay. De openingsgoal van thuisspeler Conor Coady werd op 20 minuten van het einde geannuleerd door de VAR wegens buitenspel. In de slotfase voorkwam Alisson met een ultieme reflex dat de pas ingevallen Dwight McNeil Everton alsnog de zege schonk. Toch moest ook Pickford zich nog een keer onderscheiden op een poging van Roberto Firmino om het scoreloze gelijkspel op het bord te houden. In de 95e minuut kroonde de onzichtbare Mo Salah zich ei zo na tot matchwinnaar. De Egyptenaar zag zijn schot evenwel op de paal uiteenspatten. Amadou Onana gaf een gretige indruk tegen de Reds en speelde de volledige wedstrijd mee.

Liverpool staat voorlopig vijfde in het algemene klassement van de Engelse eerste klasse met 9 punten. Everton schuift na een vierde gelijkspel op rij op naar de veertiende plaats met 4 eenheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top