Griezmann verkommert op de bank vanwege een opmerkelijke clausule in zijn contract

La Liga | Sinds de hervatting van La Liga moet Antoine Griezmann vooral tevreden zijn met speelminuten als invaller. Hij mag steevast na een uur invallen. Een clausule in zijn contract is daar de reden voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zijn moeilijke tijden voor Antoine Griezmann. De Fransman wist al twee keer te scoren voor Atlético Madrid, maar dat gebeurde als invaller. In drie wedstrijden begon hij evenveel keer op de bank. Dat is een geen makkelijke situatie voor de speler, maar een clausule in zijn contract is de grote boosdoener.

FC Barcelona verhuurt Griezmann aan Atlético Madrid, dat een aankoopoptie heeft van 40 miljoen euro. Die dure optie wordt automatisch gelicht als Griezmann gemiddeld meer dan 30 minuten speelt. Atlético Madrid, dat financieel geen overschot heeft, wil geen 40 miljoen euro op tafel leggen en daardoor wordt Griezmann het slachtoffer van deze situatie.

Simeone is onverbiddelijk

Diego Simone kijkt naar de belangen van zijn werkgever. "De club kent me al tien jaar: ik ben een clubman en dat zal ik altijd blijven", zei hij. Het is duidelijk dat Simeone er daarom geen probleem mee zou hebben om Griezmann het hele seizoen op de bank te zetten. De coach gaf ook aan dat hij liever een speler in zijn kern heeft die 30 minuten kan schitteren in plaats van als basispion een moeilijker seizoen te kennen.

Griezmann moet lijdzaam toekijken. Als hij als invaller het verschil blijft maken, bewijst hij het gelijk van zijn coach. Als hij niet presteert, dreigt de Franse aanvaller helemaal niet meer te spelen én het WK te missen. “Als Griezmann op deze manier blijft invallen, dan blijf ik hem zo gebruiken. Ik speel hem uit op de manier waarbij ik denk dat hij het team het meest kan bijbrengen”, vertelde Simeone nog.

Gegijzeld

Antoine Griezmann wordt dus gegijzeld door een clausule. FC Barcelona vindt dit geen goede evolutie, Atlético Madrid trekt zich er niets van aan. De club uit Madrid rekent nog op de speler, maar zij willen simpelweg geen 40 miljoen euro betalen. Griezmann is dus het grote slachtoffer in dit verhaal. Een vertrek bij Atlético was even een item, maar de transfermarkt is sinds 1 september gesloten in Spanje.

In België (6 september), Turkije (8 september) en Portugal (22 september) mogen er nog transfers worden afgerond, maar het is onwaarschijnlijk dat de Franse international in één van deze landen aan de slag gaat. Hij zal dus moeten afwachten en hopen dat de situatie positief evolueert. Wat, een paar maanden voor het WK, onwaarschijnlijk lijkt.

Het programma van La Liga bij Eleven Sports:

Zaterdag 10 september

Zondag 11 september

Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top