Deze 5 films zetten je aan het denken

Films | Soms rolt er in Hollywood een film van de band die je aan het denken moet zetten. Het lachen en gieren is dan even minder van belang. Proximus Pickx selecteerde vijf van zulke prenten die je zeker gezien moet hebben en waar je zeker nog een tijdje over zal nadenken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Arrival

In deze film van regisseur Denis Villeneuve zien we hoe buitenaardse ruimteschepen de aarde bezoeken. De Amerikaanse overheid probeert contact te maken met de wezens en doet daarvoor beroep op taalkundige Louise Banks (Amy Adams). Zij ontwikkelt een taal waarmee ze kan communiceren met de buitenaardse wezens maar ervaart tijdens haar werk ook weerstand van machthebbers. Die voelen druk vanuit de maatschappij en willen immers weten of de toekomst van de planeet op het spel staat.

American Psycho

Patrick Bateman (Christian Bale) is een jonge Amerikaanse man die een succesvol leven leidt op Wall Street. Hij vertoeft in een wereld waarin geld en status belangrijker zijn dan ethiek of moraliteit en dat zet zich ook door in zijn privéleven. Batemen krijgt na verloop van tijd steeds meer zin om mensen om het leven te brengen en hij ontpopt zich uiteindelijk tot een bloederige seriemoordenaar. Deze film, geregisseerd door regisseuse Mary Harron, is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Brett Easton Ellis uit 1991.

Inception

In 2010 zagen we hoe filmpersonage Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en zijn team zich een weg wisten te banen naar de droomwereld van Robert Fischer (Cillian Murphy). Daar plantte Domm, op vraag van een klant, een idee in het onderbewustzijn van de man. Miljoenen kijkers konden niet geloven wat ze zagen en dat komt enerzijds door het ijzersterke scenario van de film, maar anderzijds door de vele speciale effecten die in de prent werden gebruikt. Regisseur Christopher Nolan bewees dat jaar met ‘Inception’ dat Hollywood nog heel wat spannende films kan voortbrengen die je ook aan het denken zetten.

'Inception' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Shutter Island

Dat bewees regisseur Martin Scorsese datzelfde jaar ook met de psychologische thriller ‘Shutter Island’. In deze prent zien we hoe twee Amerikaanse federale politieagenten, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en Chuck Aule (Mark Ruffalo), in 1954 naar een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts worden gestuurd waar een psychiatrische instelling gelegen is. Daar moeten ze een mysterieuze verdwijning van een moordenares onderzoeken. Teddy vermoedt dat het personeel op het eiland iets verbergt en graaft steeds dieper achter sporen. Die sporen leiden naar een enge plek in de mans eigen geest.

Interstellar

In 2014 toverde regisseur Christopher Nolan wederom een geweldige film uit zijn hoed met ‘Interstellar’. In deze prent zien we hoe astronaut Cooper (Matthew McConaughey) deel uitmaakt van een ruimtemissie die op zoek moet gaan naar een nieuwe bewoonbare planeet om de mensheid te redden. Eenmaal terug op aarde, is Cooper getuige van hoe de tijd op aarde geheel anders is voortgeschreden dan tijdens hun missie.

Regisseur Christopher Nolan weet thema’s zoals natuurkunde, metafysica, menselijke psychologie en familiale banden op een prachtige wijze met elkaar te verbinden. Heel wat elementen uit het script hebben een wetenschappelijke basis en zijn gebaseerd op de boeken van ruimtewetenschapper Kip Thorne. Die schreef nadien ook nog een boek over de wetenschappelijke theorieën die gebruikt zijn in ‘Interstellar’.

'Interstellar' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top