Fenerbahçe rondt komst van Michy Batshuayi af

Voetbal | Fenerbahçe heeft de komst van Michy Batshuayi (28) afgerond. De Rode Duivel ondertekende in Istanboel een tweejarig contract, met optie op een bijkomend jaar. Dat heeft de Turkse topclub en vicekampioen vrijdagavond bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eerder op de dag meldde Fenerbahçe al dat er een akkoord was met Chelsea over de transfer, nadat zijn overgang van The Blues naar promovendus Nottingham Forest op het allerlaatste moment was afgesprongen.

De Turkse competitie kent Batshuayi erg goed, aangezien hij vorig seizoen op uitleenbasis aan de slag was bij stadsgenoot Besiktas. Voordien waren er uitleenbeurten aan Crystal Palace, Valencia en Borussia Dortmund. Bij Chelsea, dat hem na het EK van 2016 voor 40 miljoen euro overnam van Olympique Marseille, heeft de Belgische spits nooit een volwaardige kans gekregen. Batsman ging in Londen zijn laatste contractjaar in. Met het oog op het WK van eind dit jaar in Qatar had hij nood aan speelminuten.

"Een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, in een land en een stad die ik al ken, maar met nieuwe kleuren waarvoor ik alles zal geven. Ik ben er meer dan klaar voor", reageerde Batshuayi op Twitter.

"Hij heeft een profiel waarnaar we op zoek waren", aldus bestuurslid Selahattin Baki. Volgens hem stond de aanvaller bovenaan het lijstje van de nieuwe coach Jorge Jesus. "We streden met twee Engelse clubs om zijn diensten. Het siert Batshuayi dat hij een goede houding toonde en naar hier wilde komen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top