JD Gaming overwint TES Esports in grote finale

Esports | JD Gaming uit Beijing heeft TOP Esports verslagen in de grote finale van de LPL play-offs, het Chinese League of Legends-kampioenschap. De wedstrijd eindigde op 3-2 en de uitslag bleef tot de laatste seconden onzeker.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Donderdag was een drukke dag op de League of Legends-planeet. De LPL, de eerste divisie van het Chinese kampioenschap, wordt beschouwd als een van de meest dominante competities ter wereld – samen met zijn Koreaanse tegenhanger – en kende zijn grote finale na een waanzinnige play-off fase. In de play-off fase kwalificeerden de twee hoogst geplaatste teams van het reguliere seizoen zich voor de finale: TOP Esports en JD Gaming.

© LPL

We kennen de neiging van Chinese teams om niet te aarzelen om duels en lange teamfights uit te vechten. Deze BO5 was geen uitzondering op de regel. Over de vijf gespeelde wedstrijden werden 134 kills geïncasseerd door de twee teams (68 voor JD Gaming, 66 voor TOP Esports).

Tijdens de eerste vier wedstrijden staken de teams om beurten een overwinning op zak. Uiteindelijk mocht JD Gaming, geleid door zijn overenthousiaste ADC Hope, zegevieren. De beslissende match eindigde na een zoveelste teamfight en na een grote fout van de vijandige ADC.

JackeyLove en zijn Zeri lieten zich nogal eenvoudig overrompelen toen de tegenstander de basis van TES binnenviel. Na een dash-in (met een dash naar de tegenstander springen om aan te vallen, nvdr.) werd de speler door JD Gaming van de kaart geveegd, waardoor zijn team hulpeloos achterbleef voor de laatste aanval.

Na een tweede plaats in het reguliere seizoen, heeft JD Gaming nu zijn tweede regionale titel beet. De laatste was in het voorjaarssegment van het 2020, toen Kanavi en Yagao al deel uitmaakten van het roster. De titel zal de ploeg rechtstreeks naar de Worlds van 2022 sturen als nummer 1 van de Chinese competitie.

Ondanks een tweede mislukte finale in één seizoen zijn de spelers van TOP Esports ook verzekerd van een plaats in de competitie, dankzij hun ruime tweede plaats in het klassement van het kampioenschap. De derde en vierde plaats worden bepaald in de regionale finales, die tot zondag duren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top