Na geslaagde festivalzomer lost MEAU nieuwe single ‘Blijven Rijden’

Muziek | Na geslaagde passages op Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop en Tien Om Te Zien afgelopen zomer smeedt de jonge Nederlandse singer-songwriter MEAU het ijzer als het heet is: de release van haar nieuwe single ‘Blijven Rijden’ moet onze grauwe Belgische herfst die er zit aan te komen wat kleur geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gewapend met acht singles en een EP stapte het Nederlandse fenomeen MEAU afgelopen zomer het podium van de Marquee op op Pukkelpop. “Om maar eens een stellende trap te gebruiken: mooi, mooier, MEAU”, oordeelde Humo over dat concert. “Een streep kippenvel op de middag”, noteerde Het Nieuwsblad. Een pluim op de hoed van de 22-jarige Nederlandse, dus.

Vandaag verschijnt haar jongste wapenfeit: de single ‘Blijven Rijden’. “Het is een opgewekt, uptempo en ook dansbaar liedje over naar de mooie toekomst kijken, en niet achterom kijken naar problemen”, legde ze vorige maand uit aan Proximus Pickx. “Rijden gebruik ik als metafoor, omdat ik autorijden heel relaxed vind. Achter het stuur kan ik mijn gedachten op nul zetten.”

Najaarstournee in Vlaanderen

Amper een jaar na de release van haar debuutsingle is MEAU al uitgegroeid tot een bekende naam in de Nederlandstalige scene. Haar hit ‘Dat Heb Jij Gedaan’ verzamelde al zo’n 55 miljoen luisterbeurten op Spotify, stond 8 weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 en vijf weken bovenaan in de Vlaamse Ultratop.

Haar ster rijst zowel in Nederland als in Vlaanderen: zo geeft ze op 31 oktober een reeds uitverkocht concert in De Roma in Antwerpen. Op 11 november treedt MEAU op in Het Depot in Leuven en daags nadien in de Vooruit in Gent. Op 8 december volgt Cactus in Brugge en op 9 december Muziekodroom in Hasselt. Op 10 december staat ze in De Warande in Turnhout.

The sky is the limit voor MEAU!

Op zondag 11 september is MEAU met o.a. haar nieuwe single ‘Blijven Rijden’ te zien in ‘Tien Om Te Zien’ op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top