Batshuayi op weg naar Turkije, Denayer naar Wolverhampton?

Sport | Voor veel Europese topcompetities geldde donderdag 1 september als het einde van de zomermercato, maar niet in België. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In België zorgde Anderlecht voor dé transfer van de afgelopen dagen. Het haalde Jan Vertonghen weg bij Benfica. De 35-jarige verdediger tekende voor twee jaar bij de Brusselaars. Aan uitgaande zijde bewoog er daar ook nog wat. Mustapha Bundu, die op een zijspoor zat bij RSCA, werd uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser FC Andorra.

Royal Antwerp FC stalde op zijn beurt Pierre Dwomoh bij het Portugese Braga, STVV liet Jonathan Buatu naar Valenciennes vertrekken en Oud-Heverlee Leuven zette de uitleenbeurt van Mykola Kuharevych stop. De club staat wel op het punt om de Belg Sofiane Kiyine weg te halen bij Lazio. Union SG heeft ook nog een speler laten gaan, want het Burnley van Vincent Kompany plukte Marcel Lewis weg uit het Dudenpark.

Club Brugge weigerde een bod van maar liefst 18 miljoen euro van Lille OSC op Noa Lang. De Nederlander zal tot minstens januari in Brugge blijven. Jack Hendry liet het Jan Breydelstadion wel achter zich en tekende op huurbasis voor de Italiaanse eersteklasser Cremonese, dat ook een aankoopoptie wist af te dwingen.

KAS Eupen sloeg ook nog toe. De club heeft Mubarak Wakaso (32) op huurbasis weggehaald bij het Chinese FC Shenzhen. Hij was al 70 keer Ghanees international. Standard hoopt dan weer Stipe Perica zeer snel voor te stellen. De spits komt wellicht over van Maccabi Tel Aviv.

In het buitenland greep Michy Batshuayi net naast een transfer naar Nottingham Forest. De Rode Duivel is nu op weg naar Fenerbahçe. Bij Chelsea had de Belg geen toekomst meer. Pikant detail: Batshuayi speelde vorig jaar voor Besiktas, een grote rivaal van Fenerbahçe.

Juventus heeft op zijn beurt alsnog een speler weten te lozen. Denis Zakaria trok op huurbasis naar Chelsea, dat een huurprijs overmaakt van 4 miljoen euro en nadien de aankoopoptie ter waarde van 33 miljoen euro (inclusief bonussen) kan lichten. Zakaria kwam samen met Pierre-Emerick Aubameyang (FC Barcelona) naar Stamford Bridge. Die laatste tekende voor twee seizoenen.

Jason Denayer vond nog geen club, maar als transfervrije speler kan hij nog steeds onderdak vinden. Wolverhampton, dat Leander Dendoncker voor 15 miljoen euro verkocht aan Aston Villa, is een topkandidaat om hem alsnog in te lijven. Bij FC Barcelona zijn ze eindelijk verlost van hun overbodige spits Martin Braithwaite. Die verbrak in onderling overleg zijn contract en hij tekende nadien meteen bij stadsgenoot Espanyol Barcelona.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top