Batshuayi op weg naar Fenerbahçe

Voetbal | Nadat zijn transfer van Chelsea naar promovendus Nottingham Forest op het allerlaatste moment is afgesprongen, is Michy Batshuayi op weg naar de Turkse topclub en vicekampioen Fenerbahçe, zo maakte de club vrijdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Tussen beide clubs is er een akkoord omtrent de transfer", klinkt het in de mededeling van Fenerbahçe. "Batshuayi zakt nu naar Istanboel af om er de medische tests af te leggen."

De transfermodaliteiten zijn nog niet helemaal duidelijk. In Londen is Batsman, die speelminuten nodig heeft met het oog op het WK van eind dit jaar in Qatar, zijn laatste contractjaar ingegaan.

De Turkse competitie, waar de transfermarkt overigens - net als in België - nog tot begin volgende week open is, kent hij erg goed, aangezien hij vorig seizoen op uitleenbasis aan de slag was bij stadsgenoot Besiktas. Voordien waren er uitleenbeurten aan Crystal Palace, Valencia en Borussia Dortmund. Bij Chelsea, dat hem na het EK van 2016 voor 40 miljoen euro overnam van Olympique Marseille, heeft de Belgische spits nooit een volwaardige kans gekregen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top