ESL Benelux Proximus Championship: Het reguliere seizoen begint

Esports | Het ESL Benelux Proximus Championship is terug voor een nieuw seizoen. Welke van de acht teams zal de regionale titel winnen in de grote finale op 22 oktober?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Neem je kalender erbij, want aanstaande maandag keert ons regionale Counter-Strike: Global Offensive kampioenschap terug: het ESL Benelux Proximus Championship! Vier maanden na het einde van de voorjaarscompetitie staan acht teams op het punt te beginnen aan een competitie die op 22 oktober haar hoogtepunt zal bereiken. Dan vinden de de finales plaats, die de Benelux-kampioenen zullen kronen.

Maar voor het zover is, wordt er eerst een normaal seizoen van vijf weken afgewerkt. Elke maandag vanaf 18u kun je twee wedstrijden bekijken, die live worden uitgezonden op het Twitch-kanaal van ESL Benelux. Voor de nieuwsgierigen: dit reguliere seizoen zal worden gespeeld in het GSL-format, dat ook in vorige competities werd gebruikt.

Laten we het simpel houden. Er worden twee groepen gevormd met vier teams. Om de play-off fase te bereiken, moet een ploeg twee van de drie wedstrijden in de groepsfase winnen.

Maar wie zullen dit seizoen de hoofdrolspelers zijn? Logischerwijze vinden we hier de regerende kampioenen van eClub Brugge terug. Ook de LowLandLions zijn erbij, die zich dankzij hun voorjaarsprestaties verzekerd hebben van hun plaats voor deze split. Normaal zouden de mannen van Project Eversio deelnemen, maar omdat de organisatie zich heeft teruggetrokken uit de CS:GO-wereld kunnen de Lions hun geluk nog eens beproeven.

De zes andere gekwalificeerde ploegen hebben hun ticket veiliggesteld via de degradatiefase in augustus. Daar zitten organisaties tussen die goed zijn ingeburgerd in het ecosysteem van de Benelux, zoals KRC Genk Esports en mCon Esports.Ook enkele minder bekende mixen nemen deel. Die konden desondanks schitteren in de closed qualifier, zoals de stinkdiertjes van het vroegere nOte uit Brugge, dat ongeslagen bleef in de degradatiefase. MachineSoldiers, Team EuroClear en d0gs vervolledigen de line-up voor deze eerste fase van het circuit.

Net als in het vorige seizoen krijgen de kampioenen de helft van het ESL-prijzengeld van 10.000 euro en een plaats in de ESL Pro League Conference van het volgende seizoen, een van de meest prestigieuze competities in het globale circuit.

Je hebt het begrepen: schakel deze maandag vanaf 18u in om de start van het ESL Benelux Proximus Championship live te volgen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top