Fan van autosport? Dan nestel je je dit weekend best voor de buis!

Sport | Het autosportseizoen loopt stilletjes aan op zijn einde en dat gaat vaak gepaard met een spannende strijd om de eindzege in de verschillende competities. In heel wat disciplines kan de het kampioenschap dit weekend in een beslissende plooi vallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

DTM op Belgisch circuit Spa-Francorchamps

Het DTM-kampioenschap houdt dit weekend halt in Spa-Francorchamps voor de zesde van acht manches. In het klassement wordt nog hevig strijd gevoerd. Van Der Linde staat momenteel nog op kop, met achter hem Bortolotti, Auer en Rast die gevaarlijk dichtbij komen. Iets verderop staat onze landgenoot Laurens Vanthoor, die dit weekend voor eigen publiek de motor van zijn Porsche mag opstarten. De 31-jarige piloot kent een moeilijkere periode na een sterke start van het seizoen maar kan voor eigen volk misschien net iets meer. 

De wedstrijd op Spa-Francorchamps kan je zaterdag 10 en zondag 11 september volgen op Eleven Sports 3, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus. 

Endurance met de 6 uur van Fuji

Ook het seizoen in de World Endurance Champion nadert de laatste wedstrijden. Dit weekend staat de voorlaatste maanche van het seizoen op de agenda. Die zal plaatsvinden in Japan met de 6 uur van Fuji. In het wereldkampioenschap voor piloten telt het trio  André Negrao, Mathieu Vaxiviere en Nicolas Lapierre tien punten voorsprong op Hartley, Hirakawa en Buemi. Bij de constructeurs willen Alpine en Toyota voor eigen volk ongetwijfeld winnen, dus ook tussen hen kan het erg spannend worden. Die eerste fabrikant won de prestigieuze race in Le Mans en ligt dus ook op schema om de titel te pakken. 

De 6 uur van Fuji kan je dit weekend volgen op Eurosport 1.

Porsche Supercup in Italië

Na een incidentrijke wedstrijd in het Nederlandse Zandvoort strijkt de Porsche Supercup dit weekend voor de laatste wedstrijd van dit seizoen neer in het Italiaanse Monza. Het was eigenlijk een wonder dat kampioenschapsleider Dylan Pereira vorig weekend zonder kleerscheuren als derde over de streep kon rijden, want de race werd vroegtijdig stilgelegd na een zware crash van de Brit Aaron Mason en de Fransman Stéphane Denoual. De nummer twee en drie, de Duitser Laurin Heinrich en de Nederlander Larry ten Voorde, kwamen vorige week niet echt in het stuk voor, waardoor Pereira opnieuw 17 punten kon pakken. Zeker is zijn titel in het kampioenschap nog niet, maar met een comfortabele voorsprong moet er wel al heel wat gebeuren om de titel niet te winnen. 

De laatste manche van de Posche Supercup kan je volgen op Eurosport 1.

Superbike in Frankrijk

Na een zomerpauze van ruim een maand, wordt het kampioenschap Superbike hervat met de GP van Frankrijk. De race op het Circuit de Nevers Magny-Cours is al de zevende van twaalf manches dit seizoen. En het belooft een titanenstrijd om de wereldtitel te worden. Drie chauffeurs lijken het meeste kans te maken op de titel: Alvaro Bautista die momenteel het klassement aanvoert, maar nog nooit kon winnen in Magny-Cours, zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea en huidig wereldkampioen Toprak Razgatlioglu. Bij de aanvang van de tweede helft van het seizoen 2022 liggen de drie kopmannen op slechts 38 punten van elkaar. Een strijd op het scherpst van de snee waar in de tribunes duchtig van gesmuld wordt.

Volg op zondag de GP Superbike in Frankrijk op Eurosport 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top