Dit zijn onze kanshebbers voor ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’

Films | Vanaf maandag 5 september is het opnieuw zover. Dan kan je op Play4 terug enkele weken lang kijken naar een nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Althans, toch een afgeleide ervan. Want om de twintigste verjaardag van het programma te vieren, wordt dit jaar een ‘Allerslimste Mens ter Wereld’ gemaakt. Topkandidaten uit de voorbije twee decennia maken hun opwachting in de strijd naar de prestigieuze titel. Jeroom, Jonas Geirnaert en Ella Leyers trappen het seizoen af. Dit zijn volgens ons de kanshebbers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Otto-Jan Ham

Exact tien jaar na zijn deelname aan het populaire quizprogramma maakt televisiemaker en radiostem Otto-Jan Ham terug zijn opwachting. In 2012 overleefde hij maar liefst 11 deelnames waarvan hij er zeven kon winnen. Toch was die glansprestatie niet voldoende voor de overwinning, want die ging toen naar voormalig basketbalspeler en huidig CEO van Flanders Classics Thomas Van Den Spiegel. Na onbekende Vlaming Magali Cobbaert eindigde Otto-Jan uiteindelijk als derde. Tijdens zijn deelname blonk de presentator wel uit bij vragen over muziek. Het is nog maar de vraag of zijn kennis daarover voldoende is om opnieuw zo goed te scoren.

Ella Leyers

In een lijstje met kanshebbers voor de eindoverwinning in ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’, kon dit televisiefiguur niet ontbreken. De huidige presentatrice van ‘De Ideale Wereld’ op Canvas zette in 2020, in volle coronacrisis, een onwaarschijnlijke reeks van 18 afleveringen op rij neer. Daarvan won ze nog eens 7 verschillende afleveringen. Anderzijds wil dat ook zeggen dat ze maar liefst 11 keer het finalespel moest spelen. Zo weten we dat de andere kandidaten beter een grote voorsprong opbouwen vooraleer ze het eindspel aanvangen, want anders zou Leyers wel eens opnieuw kunnen toeslaan.

Peter Van de Veire

Radiopresentator Peter Van De Veire waagt ook zijn kans in de ‘Allerslimste Mens ter Wereld’. Na zijn overwinning in 2018, waarbij hij zes afleveringen bleef zitten en vijf keer won, gaat hij ongetwijfeld opnieuw vol voor winst. Tien jaar voor zijn overwinning in het programma deed hij ook al eens mee met de quiz. Toen hield Van De Veire het slechts twee afleveringen vol. In 2018 liet de radiopresentator al weten dat het deelnemen aan de quiz erg intensief is. "De slimste mens ter wereld" gaf zó'n druk, het zuigt je werkelijk compleet leeg. Dankjewel Erik Van Looy om mijn leven met minstens drie jaar te verkorten”, klonk het toen. Zorgt de titel van ‘Allerslimste’ deze keer nog voor méér druk?

Gert Verhulst

Twee jaar later nam televisiefiguur en Studio-100-oprichter Gert Verhulst deel aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Verhulst deed het bijna even goed als Otto-Jan, want ook hij kon 11 afleveringen blijven zitten. Daarnaast was hij in 6 afleveringen de beste. De gelijkenis met Otto-Jan stopt niet, want in de finale bleef ook Gert Verhulst steken op een derde plaats. De winst ging toen naar regisseur Adil El Arbi. Bart De Pauw werd tweede. Terwijl hij vroeger heel vaak te zien was als jurylid, geregeld aan de zijde van James Cooke, moet hij nu dus zelf terug aan de bak.

Tine Embrechts

Ook deze bekende Vlaming mogen we niet vergeten vermelden. De collega van Ella Leyers bij ‘De Ideale Wereld’ nestelde zich in het voorbije seizoen, in 2021, ook in de recordboeken van het programma door de hoogste score ooit te behalen. In haar eerste aflevering behaalde ze een topscore van 667 seconden. Daarmee was ze twee seconden beter dan de vorige recordhoudster dat op naam van Liesbeth Van Impe, de hoofdredactrice van Het Nieuwsblad, stond.

Bekijk ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ vanaf maandag 5 september omstreeks 21u00 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top