Voor het eerst meer dan voor 2 miljard euro aan inkomende transfers in Premier League

Premier League | Clubs uit de Engelse Premier League hebben tijdens de pas afgelopen zomermercato een recordbedrag van 2,2 miljard euro besteed aan inkomende transfers, zo becijferde de Britse openbare omroep BBC donderdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dat is meer dan 500 miljoen euro meer dan het vorige record uit 2017, toen de clubs 1,7 miljard spendeerden. De twintig clubs uit de Premier League betaalden deze keer meer dan de clubs uit de Duitse Bundesliga, de Spaanse La Liga en de Italiaanse Serie A samen.

Chelsea legde in totaal 280 miljoen euro op tafel voor onder meer Wesley Fofana, Raheem Sterling en Kalidou Koulibaly (ex-Genk) en vestigde daarmee eveneens een record in de Premier League. Slechts 55 miljoen euro aan uitgaande transfers zorgde voor een negatieve balans van meer dan 220 miljoen euro. Wereldwijd gaf er slechts één club ooit meer uit dan Chelsea: Real Madrid liet in 2019 338 miljoen euro noteren, met toen onder meer zowat 115 miljoen euro voor Eden Hazard. Met 238 miljoen euro aan uitgaven brak Manchester United zijn clubrecord. Ook daar amper uitgaande transfers die geld opbrachten.

"Het uitgavenniveau van de zomermercato toont aan dat het economisch model van de Premier League-clubs zich terug hersteld heeft na de coronacrisis", klonk het eerder al bij Chris Wood, adjunct-directeur van sportieve zaken bij financieel onderzoeksbureau Deloitte.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top