Red Flames willen in uitverkochte Den Dreef Noorwegen kloppen

Red Flames | Het Den Dreef Stadion in Leuven is vrijdag (20u30) uitverkocht voor de WK-kwalificatiematch van de Red Flames (FIFA 19) tegen Noorwegen (FIFA 13). 8832 supporters zullen het duel bijwonen, een record. De Belgen willen met een zege een grote stap zetten richting het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met nog twee speeldagen te gaan in kwalificatiegroep F staan de Noorse vrouwen aan de leiding. Ze hebben drie punten voorsprong op België, tweede in de stand met negentien punten na acht wedstrijden. Polen is derde met zeventien punten, maar het heeft wel een match meer gespeeld. Enkel de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummers twee maken nog via barrages kans op een WK-ticket voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Volgende week dinsdag spelen de Belgen op de slotspeeldag in Jerevan tegen het nog puntenloze Armenië.

Om over Noorwegen te springen, moeten de Belgen vrijdagavond met vijf doelpunten verschil winnen, na de 4-0 nederlaag tegen de Noren in oktober.

"Voor deze groep zou het WK alvast een hele mooie volgende stap zijn", vertelde bondscoach Ives Serneels maandag tijdens een persmoment. "Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. We moeten eerlijk zijn: onze wedstrijd in Noorwegen was niet goed en in Polen stonden we bij momenten niet waar we moesten staan, maar voor de rest zitten wij op schema met deze groep. We moeten er dan ook alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Het klopt dat we eens een resultaat moeten kunnen neerzetten tegen grote voetballanden. Op dat vlak kunnen wij nog vooruitgang boeken. Maar deze groep zit in een positieve flow en de maturiteit is veranderd. Tijdens het EK heeft deze groep nog stappen gezet."

Op het voorbije EK in Engeland werden de Red Flames in de kwartfinales nipt met 1-0 uitgeschakeld door Zweden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top