Anderlecht doet zich Vertonghen cadeau, Dendoncker naar Aston Villa?

Sport | Voor veel Europese topcompetities geldt donderdag 1 september als het einde van de zomermercato, maar niet in België. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de 4 op 18 en het daaropvolgende ontslag van Karim Belhocine, heeft KV Kortrijk Adnan Custovic aangesteld als nieuwe coach. Het is een terugkeer voor de Bosniër naar het Guldensporenstadion, want in het seizoen 2014-2015 was hij er assistent van T1 Yves Vanderhaeghe.

Het nieuws van de dag in België is natuurlijk de komst van Jan Vertonghen naar RSC Anderlecht. De Rode Duivel, die Club Brugge ook ooit wilde binnenhalen, heeft naar verluidt nu getekend voor paars-wit, waarbij hij zelf ook een financiële inspanning zou hebben gedaan. De 35-jarige verdediger, die dit seizoen bij Benfica nauwelijks één speelminuut kreeg, krijgt zo de kans om nog voor het WK wat speeltijd te krijgen.

De laatste uren was er ook nogal wat beweging bij Standard. Zo heeft de Malinese verdediger Moussa Sissoko zijn contract met de Luikse club verbroken. De jonge Servische U21 international Damjan Pavlovic heeft dan weer voor twee jaar getekend in Kroatië, bij Rijeka. Pavlovic was einde contract. Standard heeft zich wel nog verzekerd van de diensten van Filippo Melegoni, een centrale middenvelder. De 23-jarige Italiaan is door Genoa voor één seizoen uitgeleend zonder optie tot aankoop.

Makhtar Gueye ruilt KV Oostende in voor Zaragoza in de Spaanse tweede klasse. Gueye is in eerste instantie uitgeleend met een optie tot aankoop voor 3,8 miljoen euro. De aanvaller verlaat de Belgische competitie na twee seizoenen en 25 doelpunten.

KV Mechelen heeft de transfer van Maryan Shved aan Shakhtar Donetsk afgerond. De deal zal Mechelen naar verwachting bijna een miljoen euro opleveren. Volgens de Gazet van Antwerpen heeft de club ook de Belgische Marokkaan Ilias Sebaoui in het vizier. Sebaoui speelt momenteel bij Beerschot maar graag zou terugkeren naar de hoogste klasse.

KAA Gent heeft de komst van doelman Paul Nardi aangekondigd. De 28-jarige doelman komt over van Lorient en heeft tussen 2017 en 2019 al in onze competitie gespeeld met Cercle Brugge.

Manchester City beleeft een succesvolle start van het seizoen en heeft verdediger Akanji van Dortmund aangetrokken. Volgens voetbalspecialist Fabrizio Romano was er ongeveer 17 miljoen euro bij de transfer betrokken.

Sevilla gaat op Kasper Dolberg rekenen om de netten te doen trillen. De Deense aanvaller, die teleurstelde bij Nice, wordt uitgeleend aan de Andalusische club met een optie tot aankoop. Het valt nog te bezien of de speler in Spanje zijn vorm weer kan terugvinden.

Liverpool heeft zijn middenveld versterkt met Arthur Melo, die Juventus heeft verlaten nadat hij van FC Barcelona overkwam. De speler werd vanochtend op het vliegveld van Turijn gesignaleerd.

Leander Dendoncker trekt naar Aston Villa, tenminste als we Fabrizio Romano mogen geloven. Verwacht wordt dat de Rode Duivel Wolverhampton zal verlaten om bij de club van trainer Steven Gerrard de Braziliaanse middenvelder Douglas Luiz te vervangen, die naar Arsenal trekt.

Volgens heel wat bronnen is Wout Faes op weg naar Leicester City. De 24-jarige Belgische verdediger verlaat Reims en zou een vijfjarig contract bij de Foxes tekenen.

Ten slotte trekken we naar Catalonië en FC Barcelona, waar het er op deze laatste dag van de Spaanse mercato druk aan toe moet gaan. De Deense aanvaller Martin Braithwaite heeft zijn contract bij FCB verbroken en heeft getekend bij buur Espanyol. Barcelona zou ook aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang zien vertrekken. Volgens Fabrizio Romano is de Gabonese aanvaller klaar voor een terugkeer naar de Premier League met Chelsea. Er wordt gesproken over een deal van 14 miljoen euro plus verdediger Marcos Alonso.

De komst van Alonso naar Barça zou Jordi Alba naar de uitgang duwen! Er wordt gesproken over een uitleenbeurt aan Inter Milaan voor de Spaanse international, die de laatste maanden nogal teleurstelt. Ook vleugelverdediger Sergino Dest vertrekt. Hij zou voor AC Milan gaan spelen, aanvankelijk in bruikleen met een optie tot aankoop voor bijna 20 miljoen euro. Barça wil nu Hector Bellerin binnenhalen, die op het punt staat om bij Arsenal te vertrekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top