De ION Hockey League is terug: alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen

Hockey | Het Belgische hockeyseizoen begint opnieuw. De Ere-afdeling, de hoogste afdeling van ons nationaal kampioenschap, wordt hervat op 4 september. De competitie zal ook worden uitgezonden op Pickx+ Sports. Proximus Pickx licht het seizoen 2022-2023 even voor je door.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het vorige seizoen van de Belgische hockeycompetitie eindigde begin mei met Racing dat hun zesde landstitel, de eerste in 81 jaar, binnenhaalde door Gantoise te verslaan in de play-off-finale. Dit seizoen gaat de ION Hockey League verder met het vorig jaar vastgelegde formaat: 12 teams met een klassieke fase van 22 speeldagen en play-offs met de vier beste teams. En natuurlijk zal je die wedstrijden nog altijd kunnen bekijken op Pickx+ Sports, dat ook dit jaar veel van de wedstrijden in onze nationale competitie zal uitzenden.

Racing wil zijn titel verlengen

Na de viering van de titel heeft Racing zich goed voorbereid op dit nieuwe seizoen waarin ze hun titel zullen moeten verdedigen. De Ukkelse club heeft een nieuwe coach met Xavier De Grève die Craig Fulton opvolgt. De titelverdediger verwelkomt ook Sidney Cabuy en Ignasi Torras met als doel om in ieder geval in eerste instantie minstens de top vier te halen.

Naast Racing is het natuurlijk uitkijken naar La Gantoise, onfortuinlijke finalisten vorig jaar, evenals de Waterloo Ducks met hun belofte/rastalent Jeremy Wilbers. The Dragons, kampioen in 2021, stelden vorig seizoen dan weer teleur en om terug te keren naar de top heeft de club Australisch international Blake Govers aangetrokken, gedeeld topscorer van het WK 2018 met 7 doelpunten, evenveel als Red Lion Alexander Hendrickx. Hij zal Florent Van Aubel proberen te vervangen, die naar het Nederlandse Pinoké is vertrokken.

Leopold zint op wraak

Tenslotte, hoe kunnen we het niet hebben over het geval van Léopold! De club uit Ukkel had aanvankelijk een geweldig seizoen achter de rug. Het eindigde op de eerste plaats in de reguliere competitie maar nam uiteindelijk niet deel aan de play-offs. Erger nog, Léopold moest de play-offs spelen om in de eredivisie te blijven. Om het even te situeren: het Controlecomité van de Koninklijke Belgische Hockeybond (RBHA) besliste om Léopold forfaitnederlagen op te leggen voor de wedstrijden waarin de Argentijnse spelers Federico Monja en Agustina Albertarrio meespeelden. Léopold werd onregelmatigheden verweten bij het gebruik van toeristenvisa voor Monja en Albertarrio. Zij zouden vergoedingen in natura gekregen hebben, wat het reglement niet toelaat. De beslissing van het Controlecomité had grote gevolgen voor de club. Door het verlies van 17 punten voor de groene tafel greep het team naast de play-offs, het moest zo aantreden in de barrages voor het behoud.

Wees er dus maar zeker van dat Léopold die herinnering aan dat nare verleden maar al te graag wil uitwissen. De club heeft daartoe Léopold Elliot Van Strydonck en Gauthier Boccard aangetrokken om zijn dominantie van vorig jaar te bevestigen, maar deze keer ook om opnieuw voluit voor de titel te gaan. Kortom, dit seizoen belooft veel spektakel!

Het programma van de eerste speeldag (zondag 4 september):

  • Royal Léopold Club – Old Club de Liège
  • Royal Herakles HC – Royal Orée THB
  • KHC Leuven - Daring
  • La Gantoise HC – KHC Dragons: vanaf 12u20 op Pickx+ Sports 1
  • Royal Racing Club de Bruxelles – Royal Uccle Sport THC
  • Waterloo Ducks - Braxgata

Volg de ION Hockey League op de Pickx+ Sports zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top