‘Chantal’ doorbreekt macho-wereld in politiekorps van Loveringem

Films | Enkele jaren na het succesvolle ‘Eigen Kweek’ hult Maaike Cafmeyer zich terug in het pak van een agente voor een nieuwe reeks die zich afspeelt in de Westhoek. Vanaf zondag kan je op Eén elke week kijken naar de avonturen van ‘Chantal’ als nieuwe coördinator in een klein wijkcommissariaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oorsprong in 'Eigen Kweek'

De producenten van deze nieuwe reeks konden ‘Eigen Kweek’ gebruiken als oorspronkelijke start. Chantal Vantomme was in die reeks namelijk een vriend van de familie Welvaert. Nu komt de wietkwekende familie niet meer in het programma voor, maar Vantomme is geen haar veranderd. Ze krijgt een eigen reeks met heel wat nieuwe personages en een compleet ander verhaal. 

‘Chantal’ vertelt het verhaal van de agente uit de Westhoek die verhuist naar politiezone Spoorkin. Diep in West-Vlaanderen is dat de kleinste politiezone van ons land. Vantomme wordt er coördinator in een klein wijkcommissariaat, maar de start in haar nieuwe job verloopt niet zonder problemen. Als alleenstaande mama komt ze terecht in een vooral mannelijk korps boordevol testosteron. Als agente met extra verantwoordelijkheden door haar coördinerende functie moet ze ook wel goed trachten samen te werken met haar nieuwe omgeving, en dat loopt niet altijd gemakkelijk.

Dromen van job in Brussel

Maar Chantal zou ‘Chantal’ niet zijn als ze daar geen eigengereide oplossing voor kan vinden. Hoewel haar West-Vlaamse collega’s niet altijd meewerken, probeert de agente echt dingen in beweging te zetten. Ze rijdt vaak tegen iemands kar en krijgt veel weerwerk, maar zet door. Chantal droomt van een job als commissaris in Brussel, maar om dat te realiseren moet ze eerst tijdelijk aan de slag in Loveringem. 

De oplettende kijker zal ook ontdekken dat Chantal zich nog steeds op dezelfde manier gedraagt als in ‘Eigen Kweek’. Hoewel ze vaak naïef en soms minder intelligent overkomt, is ze dat in werkelijkheid totaal niet. Daardoor wordt ze bij haar collega’s regelmatig onderschat. Ze speelt haar karakter uit tegen iedereen die met of tegen haar werkt.

Kwetsbaar opstellen

Ook daar speelt deze reeks hard op in. Terwijl het scenario op het eerste gezicht focust op haar nieuwe job, spelen natuurlijk nog veel meer zaken mee in het verhaal. Chantal is mama van een dochter en alleenstaande. Ze wil naar eigen zeggen nooit nog een man, maar uiteraard heeft ook zij liefde en geluk nodig. Ze zal zich dus moeten openstellen voor een ander, maar daardoor stelt ze zich ook kwetsbaar op en daar heeft ze het erg moeilijk mee. 

Naast Maaike Cafmeyer zijn Mathias Sercu, Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Wim Opbrouck, Janne Desmet, Bert Huysentruyt, Piet De Praitere, Kurt Defranq en vele anderen in de reeks te zien. Chantal werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie was in handen van Jeroen Dumoulein.

Bekijk ‘Chantal’ vanaf zondag 4 september elke week omstreeks 21u00 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top