Het seizoen van Chet Holmgren is al voorbij, nog voor het echt begonnen is

Basketbal | Oklahoma City Thunder kreeg vorige week te maken met een ferme teleurstelling. Hun goudhaantje Chet Holmgren die in de draft als tweede werd aangeduid, raakte tijdens een oefenwedstrijd geblesseerd en zou voor de rest van het seizoen in de lappenmand liggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met heel wat nieuw talent én de aanstelling van Holmgren werd verwacht dat Thunder dit jaar de stap naar een hoger niveau ze zetten. De ploeg werkt al een aantal jaar aan een wederopbouw en droomt dit decennium van een hoge rangschikking. Nog voor het seizoen effectief begon, viel hun plan met grote ambities al een deel in duigen. Chet Holmgren liep vorige week een blessure op aan een gewricht in zijn voet. Hij werd al geopereerd maar mag dit seizoen niet meer in actie komen.

Vriendschappelijke wedstrijd

Een paar weken geleden, tijdens de Summer League, liet de 20-jarige flankspeler al heel wat goede dingen zien. De ploegen uit de NBA zijn in volle voorbereiding voor het aankomende seizoen dat op 18 oktober van start gaat. In een zomercompetitie waarbij profspelers en spelers van het amateurniveau elkaar kunnen ontmoeten, ging het voor Holmgren helemaal verkeerd. Tijdens een duel met niemand minder dan LeBron James voelde het jonge talent opeens pijn in zijn voet. Na een medisch onderzoek was het verdict erg zwaar. De speler én ploeg moeten meteen een oplossing zoeken, want Holmgren heeft een belangrijke en veelzijdige rol in de formatie. 

Grote uitdaging

Holmgren is niet de enige uit de top van de draft die tijdens hun eerste seizoen op het hoogste niveau de eerste wedstrijden missen door een blessure. Ook Ben Simmons, Joel Embiid of Blake Griffin kregen met zo’n domper te maken. Elk van hen kon ook na herstel nog een succesvolle carrière uitbouwen. Hoe dan ook wacht Holmgren een ferme uitdaging om zijn lichaam de kans te geven om te herstellen. In de jonge ploeg zal hij nadien nog alle kansen krijgen om terug te keren naar het hoogste niveau.

"Uiteraard zijn we teleurgesteld voor Chet, zeker gezien zijn enthousiasme en motivatie voor de start van het seizoen. We weten dat Chet nog een lange carrière voor zich heeft. Zijn vastberadenheid en focus maakte al sinds zijn komst indruk op ons. We verwachten dan ook dat hij die focus ook zal nodig hebben tijdens deze moeilijkere periode. Hoe dan ook kan hij op onze hulp en steun rekenen”, zei de general manager van de ploeg - Sam Presti - in een verklaring. Het plan van de ploeg zal een beetje vertraging oplopen. Maar het doel blijft evenwel staan: van Oklahoma City Thunder terug een sterke ploeg maken.

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top