Ons elftal van de week

Sport |

Na drie speeldagen blijven alle teams aan elkaar gewaagd. Het verschil tussen de eerste en de tiende in het klassement bedraagt slechts drie punten.

Na twee gelijke spelen pakte SL16 FC zijn eerste overwinning van het seizoen. De Luikse jongeren speelden met veel plezier en wonnen met het kleinste verschil. Berberi had de eerste grote kans voor Standard. Na een half uur zag hij zijn afstandsschot op de lat uiteenspatten. Dender groeide wel meer in de wedstrijd en werd ook de gevaarlijkste ploeg, maar het kon zijn kansen niet omzetten. De lukte SL16 FC wel. Een kwartier voor tijd zette Kuavita de eindscore op het bord met een heerlijke individuele actie. Atteri kwam nog dicht bij de 1-1, maar doelman Matthieu hield met een mooie save de nul.

Lommel pakt zijn tweede overwinning van het seizoen en is leider in het klassement. In het provinciale onderonsje was Lommel met 0-3 te sterk voor Jong Genk. Vinicius dos Santos scoorde net voor de rust de openingstreffer. In de tweede helft legde Anello met een brace de wedstrijd in een beslissende plooi. Op het uur plaatste hij zijn vrije trap goed in de linkerbovenhoek. Een kwartier later deed hij het met een goed geplaatst afstandsschot. Jong Genk blijft zo achter met nul op zes.

SK Beveren heeft zijn start gemist. Met twee op negen staan de Waaslanders voorlaatste. Beveren leek nochtans goed op weg naar de drie punten op bezoek bij RSCA Futures maar in de 95e minuut maakten de U23 van Anderlecht alsnog gelijk. El Hadj maakte de 1-0 met een afgeweken schot. Maar een paar minuten later was het opnieuw gelijk dankzij Maderner. Van Damme leek twintig minuten voor tijd het winnende doelpunt binnen te koppen. Pas in de allerlaatste minuut werd de 1-2 uitgewist door een mooie volley van Bouchouari. Anderlecht staat zo derde met vijf punten.

Virton speelde voor een derde opeenvolgende keer gelijk. Ook tegen Deinze bleef de wedstrijd in evenwicht. In de tweede helft strafte Dansoko een flater in de Luxemburgse verdediging onverbiddelijk af maar Virton reageerde wel. Tien minuten later ging Augemon over het been van Janssens met een strafschop als gevolg. Anne zette zich achter de bal en bracht het scorebord opnieuw in evenwicht. Met vijf op negen blijft Deinze bovenin meedraaien.

Club NXT pakte zijn eerste overwinning van het seizoen. Na een halfuur opende Sandra de score tegen RWDM. Botella maakte na 55 minuten gelijk maar een nieuwe Brugse voorsprong liet niet lang op zich wachten. Nog geen twee minuten na de gelijkmaker was het al 2-1. Mbamba-Muanda was niet af te stoppen in de zestien en trapte het beslissende doelpunt hard binnen. Beide teams hebben vier punten na drie speeldagen.

Met vijf doelpunten in drie wedstrijden is Rocha goed in vorm. De spits van Lierse Kempenzonen trof twee keer raak op het veld van Beerschot en had zo een belangrijk aandeel in de overwinning bij de provinciegenoot. Beerschot kwam wel twee keer op voorsprong. Eerst via Baeten na 27 minuten, en in de tweede helft via Rigo. Die laatste deed het met een fenomenaal afstandsschot dat perfect in de rechterbovenhoek paste. Maar Rocha bracht Lierse Kempenzonen twee keer terug op gelijke hoogte, telkens met een kopbal. En de bezoekers gingen er ook meteen over. Twee minuten later strafte Quambé een fout bij Beerschot af. Vijf minuten na de 2-1 van Beerschot stonden de Antwerpenaren plots 2-3 in het krijgt. Lierse Kempenzonen pakt zes op zes en staat naast Lommel helemaal bovenaan in het klassement.