Hoe Antonio Conte een meerwaarde kan zijn voor Yannick Carrasco

UEFA Champions League | Yannick Carrasco staat momenteel nog onder contract bij Atlético Madrid, maar als het van Antonio Conte afhing speelde hij nu voor Tottenham. De flankaanvaller zou nog veel progressie kunnen maken onder de Italiaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Yannick Carrasco werd deze mercato veelvuldig gelinkt aan Tottenham. Manchester United was ook geïnteresseerd, maar het was vooral Antonio Conte die zijn zinnen had gezet op hem. De kostprijs van 60 miljoen euro was echter wat aan de hoge kant voor de Spurs. Voor Carrasco zou een overstap naar de Premier League geen slechte zaak zijn. Doet Tottenham nog een laatste inspanning?

Een ultieme kans?

Carrasco speelde in zijn carrière in de Ligue 1, La Liga en de Chinese competitie. Hij speelde dus in twee Europese topcompetities. In Spanje werd hij op technisch vlak beter en coach Diego Simeone leerde hem op tactisch vlak veel bij. In de Premier League zou de Rode Duivel een heel andere manier van voetballen ontdekken.

In Engeland ligt het tempo zeer hoog en op zijn 29ste zou hij dus nog een extra dimensie aan zijn spel kunnen toevoegen. Voor Carrasco zou het nog een ultieme kans zijn om in de sterkste competitie ter wereld te kunnen voetballen. Een paar maanden voor het WK zou een transfer wel een risico inhouden. Bij Tottenham zou hij zich moeten aanpassen, terwijl Carrasco bij Atlético Madrid vrij zeker is van zijn basisplaats.

Goed voor de Rode Duivels?

Met Antonio Conte zou Carrasco echter weer een absolute toptrainer tegen het lijf lopen. Bij Inter maakte hij van Romelu Lukaku één van de beste spitsen ter wereld (op dat moment). Conte is een trainer die spelers boven zichzelf kan laten uitstijgen en wie weet zou hem dat ook lukken bij Carrasco. Lukaku leerde nieuwe tactische zaken bij onder Conte, dat kan ook Carrasco ten goede komen.

Een Carrasco met een nog grotere actieradius zou een meerwaarde zijn voor de Rode Duivels, waar Eden Hazard op de sukkel blijft. Carrasco kan dus een potentiële smaakmaker worden op het WK. De kans dat hij nog naar Tottenham verkast, is klein. Maar wie weet gaat Conte in de laatste uren alsnog voluit voor de Belg, of anders in januari?

Volg Tottenham en Atlético Madrid dit seizoen in de UEFA Champions League. Je kan deze wedstrijden volgen op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top