Paard geëuthanaseerd na fatale val op Waregem Koerse

Sport | Op Waregem Koerse is een paard geëuthanaseerd na een fatale val. Dat meldt dierenrechtenorganisatie GAIA, maar ook Waregem Koerse zelf. Het dier brak tijdens de Prijs Baron Casier, de tweede hindernisren, zijn rechterbovenarm. De breuk was zo ernstig dat het paard geëuthanaseerd werd. Dinsdag/vandaag vond de 175e editie van het paardenwedren-event plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het Franse paard Hyperion De Kerser, vijf jaar oud, viel ergens tussen de Haaghindernis, de Bretoense Muur en de Levende Haag. Hoe Hyperion die breuk opliep is nog niet duidelijk. Ook een ander paard liep een licht letsel op.

"175 jaar Waregem Koerse is voor het geëuthanaseerde paard Hyperion, dat een zware breuk opliep, duidelijk geen dag om te vieren geworden", zo reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. Net zoals de afgelopen dertig jaar zag een team van GAIA-waarnemers nauwlettend toe op het verloop van de hindernisrennen.

"Brute pech", zo zei veearts Frank Gasthuys achteraf. "Dit blijft uitermate jammer, maar we wilden Hyperion niet langer laten afzien en hebben beslist om het te doen inslapen. Er stond een honderdtal paarden aan de start vandaag. Die zijn - met uitzondering van Hyperion - allemaal veilig aan de finish geraakt. Dit spijtig incident was echt brute pech." Waregem Koerse betuigt zijn medeleven aan jockey, trainer en eigenaar van Hyperion De Kerser.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top