Adnan Januzaj onderhandelt met Sevilla, Antony trekt van Ajax naar Man Utd voor slordige 100 miljoen

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sporting Charleroi zou in het slot van de zomermercato nog wel eens een grote naam kunnen binnenhalen in de vorm van Nacer Chadli. De Rode Duivel is bij het Turkse Basaksehir op een zijspoor beland en staat met het WK in aantocht niet weigerachtig tegenover een terugkeer naar België.

Voor Abdoulaye Seck lijkt er een oplossing in zicht. Hij zou de B-kern van Antwerp kunnen inruilen voor Maccabi Haifa, dat zich wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de omgekeerde richting onderhandelt de Great Old over een transfer van Calvin Stengs. Met PSV ligt er evenwel een te duchten concurrent op de loer.

Simen Junklerod zou Racing Genk alweer verlaten. Sinds zijn overstap van Antwerp kon hij zich nooit op dezelfde manier profileren in de Cegeka Arena. Genk is niet gekant tegen zijn vertrek, een terugkeer naar Noorwegen biedt mogelijk een uitweg voor de uitzichtloze situatie. De Limburgers nemen eveneens afscheid van Bastien Toma, die het Portugese Paços de Ferreira vervoegt.

Anderlecht kijkt richting Italië en meer bepaald naar AS Roma om nog versterking binnen te rijven. In de zoektocht naar een defensieve middenvelder is het oog van de Belgische recordkampioen gevallen op Amadou Diawara. De 25-jarige Guineeër past niet in de plannen van José Mourinho. Aan uitgaande zijde nam paars-wit (tijdelijk) afscheid van Antoine Colassin, die uitgeleend wordt aan Heerenveen. De Friese club bedong ook een aankoopoptie. Op een terugkeer van Joshua Zirkzee hoeft het overigens definitief niet langer te rekenen. Bologna stelde hem dinsdag officieel voor.

Adnan Januzaj stond een tijdje op de radar van de Italiaanse tweedeklasser Venezia, maar zou alsnog op het (Spaanse) hoogste niveau actief kunnen blijven. De ex-speler van Real Sociedad probeert tot een akkoord te komen met Sevilla. De onderhandelingen zijn inmiddels vergevorderd.

Verder is het eindelijk tot een overeenkomst gekomen tussen Ajax en Manchester United omtrent Antony. De Red Devils tellen de astronomische som van 100 miljoen euro neer om zich te verzekeren van de diensten van de vinnige Braziliaan. Om Antony te vervangen, bewandelen de Amsterdammers de piste van Lucas Ocampos (Sevilla). Consensus over een bedrag van 20 miljoen euro lijkt alvast in de maak.

De koophonger van Man Utd is na Antony nog steeds niet gestild. De troepen van Erik ten Hag zouden een akkoord gevonden hebben met Newcastle United over de huur met optie tot koop van de 33-jarige Slovaakse doelman Martin Dubravka.

Callum Hudson-Odoi verlaat op zijn beurt Chelsea om op uitleenbasis aan de slag te gaan bij het Duitse Leverkusen, de eerste opponent van Club Brugge op het Kampioenenbal op woensdag 7 september.

Voor Jason Denayer, einde contract na zijn vertrek bij Olympique Lyon, komt er stilaan licht aan het einde van de tunnel. Het Wolverhampton van Leander Dendoncker toont interesse om de 27-jarige verdediger in te lijven en zou hem graag een driejarig contract willen voorschotelen.

Ten slotte heeft PSG-middenvelder Leandro Paredes overeenstemming bereikt om zijn carrière bij Juventus te vervolgen. De twee clubs moeten enkel nog de laatste punten en komma’s afronden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top