Een ondergrondse ontdekkingstocht in 'Secrets of the London Underground' op Pickx+

Films | Onder wereldstad Londen ligt een enorm kluwen van verlaten en gebruikte tunnels en gangen. Nee, we hebben het niet over een mystieke ondergrondse maatschappij, maar wel over het oude en complexe metronetwerk. In de documentairereeks ‘Secrets of the London Underground’ op Pickx+ nemen Tim Dunn en Siddy Holloway je mee op ontdekkingstocht doorheen die uitgestrekte tunnels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Piccadilly Circus, Paddington, Euston, Waterloo… Iedereen die zich ooit al eens snel en efficiënt heeft moeten verplaatsen in Londen kent de bekende metrostations wel. De “Tube” is open sinds 1863 en daarmee met voorsprong het oudste metrostelsel ter wereld. De trajecten leggen zo’n 408 kilometer af. Maar naast dat netwerk dat dagelijks duizenden pendelaars en toeristen op de juiste locatie krijgt, zit er ondergronds ook een groot kluwen aan ongebruikte metrotunnels.

Treinhistoricus Tim Dunn en Siddy Holloway van het London Transport Museum willen alles weten over dat ondergrondse netwerk waar zo goed als nooit een levende ziel komt. Ze krijgen in ‘Secrets of the London Underground’ unieke toegang tot de donkere tunnels om de geschiedenis te vertellen van de metrolijnen en de stations. De verhalen over het imposante ingenieurswerk en 150 jaren van innovatie en noeste arbeid zijn fascinerend, geheimen zoals valse muren die ondergronds naar verborgen ruimtes leiden zullen bij ‘Harry Potter’-fans vast een belletje doen rinkelen.

Programma’s over treinen presenteren is Tim Dunn niet vreemd. Hij is sinds 2016 te zien op de Britse omroep in programma’s als ‘Trainspotting Live’, ‘Secrets of the Railways’ en ‘The Architecture the Railways Built’. Hij wordt vergezeld door Engagement Manager van het London Transport Museum en actrice in de film ‘Regina’ Siddy Holloway. Twee experten ter zake die je vakkundig rondleiden.

'Secrets of the London Underground’ is vanaf 28 augustus beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top