Deze actrices brachten prinses Diana even terug tot leven

Nieuws | 25 jaar geleden kwam de Britse prinses Diana te overlijden tijdens een auto-ongeval in het centrum van Parijs. De wereld stond in rep en roer en een kwarteeuw later zijn fans nog niet uitgepraat over hoe bijzonder Diana wel niet was. Proximus Pickx deelt dit sentiment en voert daarom enkele actrices op die Diana via de magie van film even terug tot leven konden wekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kristen Stewart in 'Spencer' (2021)

Heel wat filmkenners vielen van hun stoel toen enkele jaren geleden bekend raakte dat de Amerikaanse actrice Kristen Stewart in de rol van prinses Diana zou kruipen voor de nieuwe Diana-film ‘Spencer’ (2021). In deze prent zien we hoe de Britse kroonprinses op het punt staat om te scheiden van Prins Charles, maar in 1991 toch nog een allerlaatste kerstvakantie doorbrengt met de koninklijke familie. Diana moet tijdens de vakantie op het landgoed van Sandringham de schijn hoog trachten te houden en dat terwijl ze kampt met psychische problemen. Kristen Stewart maakte indruk met haar vertolking van prinses Diana. Volgens velen is het haar beste filmrol tot nu toe.

'Spencer' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Emma Corrin in 'The Crown' (2020)

Wie fan is van wijlen prinses Diana heeft vast al naar de prestigieuze Netflix-serie ‘The Crown’ gekeken. De serie volgt het leven van koningin Elizabeth II en daarin mag prinses Diana natuurlijk niet in ontbreken. Het personage van Diana verschijnt voor het eerst in het vierde seizoen en wordt daarin op wonderlijke wijze door de Engelse actrice Emma Corrin gespeeld. Corrin speelt een pasgetrouwde Diana die nog aan het leven van het hof moet wennen. Tijdens het vijfde seizoen wordt Diana gespeeld door actrice Elizabeth Debicki. Zij vertolkt de moeilijke periode van Diana en ook de uiteindelijke dood van de populaire prinses.

Ontdek ‘The Crown' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Naomi Watts in 'Diana' (2013)

In deze film uit 2013 zien we hoe de Amerikaanse actrice Naomi Watts de laatste twee levensjaren van prinses Diana vertolkt. We zijn getuige van de knipperlichtrelatie die Diana op dat moment met hartchirurg Hasnat Khan heeft en de scheiding van het huwelijk die voltrokken wordt. ‘Diana’ werd in tegenstelling tot ‘Spencer’ minder goed onthaald door de filmpers, maar wordt toch in het hart gedragen door de duizenden Diana-fans wereldwijd.

Julie Cox in 'Princess in Love' (1996)

In 1996 verscheen de film ‘Princess in Love’ met actrice Julie Cox die de rol van Diana opnam. We zien in deze prent hoe Diana’s huwelijk helemaal niet is wat het lijkt en hoe ze lijkt te verkommeren door een gebrek aan liefde. Op een dag ontmoet ze officier James Hewitt, een officier van het Britse leger en de twee zouden een affaire zijn begonnen. Zouden, want de film is gebaseerd op getuigenissen van Hewitt die nooit zijn bevestigd door Diana zelf. Wat er ook van zij, Julie Cox zette een dijk van een acteerprestatie neer en dat in een film die heel wat mensen kon beroeren.


Caroline Bliss in 'Charles and Diana: A Royal Love Story' (1982)

Kort na de voltrekking van het sprookjeshuwelijk in 1981 tussen de Britse kroonprins Charles en Diana, kwam de film ‘Charles and Diana: A Royal Love Story’ uit. De prent uit 1982 blikt terug op huwelijksceremonie en de jaren die eraan voorafgingen. We zien een opgewekte Diana (vertolkt door Caroline Bliss) die in zwijm valt voor kroonprins Charles. De film was helaas geen groot succes, maar dat kwam zeker niet door de uitstekende vertolking van Caroline Bliss als Diana.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top