CS:GO-wereld kijkt uit naar ESL Challenger Melbourne

Esports | Na twee maanden afwezigheid kunnen we eindelijk opnieuw uitkijken naar ESL-toernooien! Zowel seizoen 16 van de ESL Pro League als ESL Challenger Melbourne gaan deze week van start. In dit artikel ontdek je wat het toernooi in Australië allemaal te bieden heeft.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van 2 tot 4 september worden Australische CS:GO-fans getrakteerd op ESL Challenger Melbourne. Het toernooi, dat doorgaat tijdens DreamHack Melbourne in de gelijknamige stad, zal acht teams uit de subtop drie dagen lang tegen elkaar laten strijden. De inzet: een plaats in de Conference van ESL Pro League 17.

Het deelnemersveld is zeer divers. Teams uit alle hoeken van de wereld zullen afreizen naar de Australische stad. OG Esports is de enige Europese vertegenwoordiger op het toernooi. Het nieuwe team van AWPer degster is een van de favorieten op de eindzege.

Qua uitdagers wordt het vooral uitkijken naar de Brazilianen van Imperial Esports. Het team van IGL FalleN heeft zich onlangs versterkt met de komst van chelo, en zal erop gebrand zijn zich te tonen tijdens hun eerste toernooi met dit nieuwe roster. Ook hun landgenoten van paiN Gaming mogen niet onderschat worden.

Het toernooi begint op vrijdag met de groepsfase. De meeste wedstrijden zijn Bo1, en de beslissende wedstrijden zijn telkens Bo3. Daarna is het simpel: vier teams stoten door naar de play-offs op zondag. De twee halve finales en de grote finale zullen met Bo3 beslist worden.

© ESL

En er staat heel wat op het spel in die play-offs. Niet alleen kunnen de spelers de hoofdprijs van 50.000 dollar verdienen, de winnaar krijgt ook een ticket voor de Conference van ESL Pro League 17. Dat is het kwalificatietoernooi voor de 17de editie van het prestigieuze ESL-toernooi.

Vanwege het tijdsverschil zal het evenement niet uitgezonden worden door Proximus. Wil je de conclusie van ESL Challenger Melbourne toch meemaken? Schakel zondagmorgen om 8u in op het Twitchkanaal van ESL, voor het begin van de grote finale. Of hou gewoon Proximus Esports in de gaten, voor een nabeschouwing van het toernooi!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top