Nieuwkomer Hosseinzadeh wacht bitse concurrentiestrijd op middenveld van Charleroi

Sport | De voorbije acht seizoenen eindigde Sporting Charleroi vijf keer in de top zes van de Jupiler Pro League. De Carolo’s mikken op lange termijn dan ook op een stabiele plek in de (sub)top van onze vaderlandse competitie. Om die ambitie mee te helpen waarmaken lijfden de Zebra’s uit het Zwarte Land deze zomer een drievoudig Iraanse international in: Amirhossein Hosseinzadeh.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hosseinzadeh ruilde vorige maand de Iraanse kampioen Esteghlal Téhéran in voor het Zwarte Land. De aanvallende middenvelder had er een puik seizoen opzitten in de Iraanse eerste klasse: hij startte dertig keer en trof acht keer raak. Esteghlal Téhéran kroonde zich tot landskampioen en bleef het hele seizoen ongeslagen. Hosseinzadeh scoorde in mei 2022 de enige twee treffers in de wedstrijd tegen middenmoter Mes Rafsanjan, twee speeldagen eerder had hij zijn team op weg naar de zege gezet met de openingstreffer tegen subtopper Foolad. En in januari had hij ook al een tweeklapper gemaakt op het veld van laagvlieger Naft Masjed Soleyman. Zijn aandeel in de kampioenstitel was dus aanzienlijk.

In maart van dit jaar maakte Hosseinzadeh zijn eerste twee caps bij het Iraanse nationale elftal, in de WK-kwalificatiematchen tegen Zuid-Korea en Libanon. Zijn aandeel bleef beperkt tot twee korte invalbeurten.

De prestaties van de 21-jarige Hosseinzadeh uit Teheran, die in april 2019 zijn profdebuut maakte in de Iraanse voetbalcompetitie, bleven niet onopgemerkt: vorige maand legde Charleroi 850.000 euro op tafel en schoof hem een contract tot 2024 onder de neus, met optie op twee extra seizoenen. Een aanlokkelijk bod voor zowel club als speler: voetballen in Europa is immers nog steeds een stap hogerop voor een speler uit het Midden-Oosten.

Vertrouwde positie bezet door Tchatchoua

Het is echter de vraag of Hosseinzadeh als winnaar uit de concurrentiestrijd met Jackson Tchatchoua zal komen. Het 21-jarige jeugdproduct van de Carolo’s verdreef Joris Kayembe van diens vertrouwde stek op linksbuiten – de positie waar Hosseinzadeh vorig seizoen het meest speelde bij Esteghlal Téhéran. Diezelfde positie werd vorig seizoen nog steevast bezet door Kayembe, maar op speeldag vier werd de tweevoudige Rode Duivel door coach Edward Still een rijtje naar achter geschoven, waar hij nu fungeert als linksback. Kayembe kwijt zich daar uitstekend van zijn taak.

Still lijkt overtuigd van zijn keuze: Tchatchoua is de jongste drie speeldagen uitgegroeid tot een vaste waarde op linksbuiten. Ook voor de rest van het middenveld lijkt de coach zijn type-opstelling te hebben gevonden: de basisspelers staan zo goed als vast. Hosseinzadeh wacht dus een bitse strijd om zich in de ploeg te knokken. Misschien mag hij zondag tegen AA Gent alvast een staaltje van zijn kunnen laten zien…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top