Recordtransfer voor Club Brugge, Frenkie de Jong op weg naar Engeland

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge is van plan nog heel zwaar uit te halen op de transfermarkt. Nadat het zondag Raphael Onyedika voor ongeveer 10 miljoen euro overnam van FC Midtjylland, staat het ook op het punt om Roman Yaremchuk aan te trekken. De ex-spits van AA Gent legt weldra zijn medische testen af en hij komt voor ongeveer 16 miljoen euro over van Benfica. Die som kan mits bonussen nog oplopen tot 19 miljoen euro. Daarmee zal hij met afstand de duurste ingaande transfer ooit worden van een Belgische club. Blauw-zwart informeerde bij Manchester City ook naar het 18-jarige talent Adedire Mebude.

Standard gaat zich ook nog roeren op de transfermarkt. De Rouches hoopten Patrick Berg weg te halen bij RC Lens, maar die zou nu toch kiezen voor een terugkeer naar zijn ex-club Bodø Glimt. Eder Balanta van Club Brugge is een andere optie. Union SG zag deze zomer al een aantal sterkhouders de club verlaten en er wordt ondertussen stevig aan de mouw getrokken van een andere belangrijke pion. Siebe Van der Heyden geniet interesse van het Spaanse Mallorca. Een eerste bod van 2,5 miljoen euro werd geweigerd. Gaan de Spanjaarden nog een tweede bod plaatsen?

Bij Royal Antwerp FC gaat er ook nog wat transferverkeer plaatsvinden. FC Porto heeft zijn oog laten vallen op Pierre Dwomoh, die er in de C-kern zit. Viktor Fischer en Birger Verstraete mogen ook andere oorden opzoeken. Bij KV Oostende zien ze Makhtar Gueye mogelijk andere oorden opzoeken. De Spaanse tweedeklasser Real Zaragoza hoopt hem weldra voor te stellen als nieuwe aanvalsleider.

Transfer voor De Jong?

Groot nieuws vanuit Spanje. Frenkie de Jong zou FC Barcelona dan toch nog gaan verlaten. De Nederlandse middenvelder zou op weg zijn naar een Engelse club en Chelsea, Liverpool en Manchester United zijn nog steeds geïnteresseerd. Chelsea zou de beste papieren hebben om hem vast te leggen. Real Sociedad heeft een nieuwe aanvaller weten te strikken. De Spaanse eersteklasser heeft meegedeeld dat het Alexander Sørloth voor een jaar huurt van Trabzonspor. De ex-speler van AA Gent speelde ook vorig jaar al op huurbasis voor de Spaanse club.

Bayer Leverkusen, tegenstander van Club Brugge in de Champions League, gaat zich ook nog versterken. De Duitse club staat op het punt om de Engelse flankaanvaller Callum Hodson-Odoi te huren van Chelsea. Liverpool wil op zijn beurt nog een extra middenvelder en Jürgen Klopp zou wel gecharmeerd zijn door Sander Berge, de ex-speler van KRC Genk. De Noor speelt bij Sheffield United en werd ook het hof gemaakt door Club Brugge, maar Berge had weinig trek in een terugkeer naar België.

De Belgische verdediger Maximiliano Caufriez (ex-STVV) verlaat Rusland. De verdediger staat op het punt om Spartak Moskou in te ruilen voor de Franse eersteklasser Clermont.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top