Was vroeger alles beter? 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' vs. 'Game of Thrones'

Series | Vroeg je je nog af wat het najaar voor jou in petto heeft? Wel, het wordt een heavy seizoen. Vanaf 2 september biedt Prime Video jou de ultieme luxe. En dan hebben we het natuurlijk over de serie rond de mythische saga 'The Lord of the Rings'.

Door MF

Deel dit nieuws

En zo'n gigant kunnen we natuurlijk alleen maar vergelijken met een andere gigant: de cultserie 'Game of Thrones'! GoT is zo iconisch dat HBO zonet de spin-off 'House of the Dragon' lanceerde. En die serie is na een paar afleveringen al een laaiend succes!

Series waarin fantasy de plak zwaait

Heroic fantasy: dat is de beste omschrijving voor beide series, waarin de avonturen zich afspelen in imaginaire werelden met reuzen, draken, dwergen en elfjes. Fans van fantasy kunnen hun ogen de kost geven!

In de prequel van 'The Lord of the Rings' (zo'n 7.000 jaar vooraleer Frodo en Sam hun opwachting maken) is er een overschot aan helden en elfen. En aangezien die elfen zo goed als onsterfelijk zijn, zal je ook wel een paar bekende gezichten tegenkomen. Uiteraard zijn er ook kibbelende dwergen en we komen ook meer te weten over de creatie van ringen. Jawel, er werd meer dan één ring gemaakt!

'Game of Thrones' levert wat minder gekke wezens op maar het verhaal over de drie draken en de angstaanjagende White Walkers heeft het kijkerspubliek jaren aan een stuk de adem doen inhouden!

The Lord of the Dollars

Om de franchiserechten van deze serie te kopen en ze te producen heeft Jeff Bezos, baas van Amazon, zwaar in de buidel moeten tasten. Maar het resultaat mag er zijn, en dat voor het luttele bedrag van 1 miljard dollar voor vijf seizoenen.

Tijdens het laatste seizoen kostte 'Game of Thrones' 15 miljoen dollar per episode. Het totaalbudget voor de 8 seizoenen was... 630 miljoen dollar. Om 'The Lord of the Rings: the Rings of Power' te verslaan zullen ze dus vroeg uit de veren mogen komen. Geld is niet alles, dat is waar, maar deze blockbuster van Amazon kon er wel de mooiste special effects mee kopen. Zoiets zagen we nog nooit op tv.

Een verbluffende casting

Het is een verbazingwekkende cast, want voor zo'n grote blockbuster is de cast bemand met onbekende namen. Maar als iedereen vandaag Emilia Clarke, Kit Harrington of zelfs Peter Dinklage kent dankzij 'Game of Thrones', waren ze wel allemaal nog illustere onbekenden toen de serie begon. Laten we hopen dat deze afwezigheid van sterren ons in staat zal stellen nog meer in het verhaal te duiken en te genieten van alle emoties en momenten van heldendom.

'Game of Thrones' zal altijd 'Game of Thrones' blijven. Ondanks het einde dat heel wat fans op hun honger liet zitten, blijft de serie vandaag een instituut. Over elke weken weten we of ze van haar troon zal worden gestoten. Of dat de terugkeer met 'House of the Dragon' net de juiste keuze was en de kassa weer zal doen rinkelen.

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' is vanaf 2 september op Prime Video te zien via je TV Box Android. Meer info over de TV Box Android .

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top