"Mooiste Maanrock van laatste tien jaar"

Festivals | In Mechelen werden gisterenavond de laatste noten gespeeld van Maanrock, het gratis stadsfestival dat dit jaar haar 25ste editie vierde. Zo'n 120.000 mensen zakten de voorbije drie dagen af naar de Dijlestad, de organisatie en de politie zijn tevreden over hoe alles is verlopen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor het eerst kreeg Maanrock een volwaardige extra festivaldag op vrijdag, en het was duidelijk dat er heel wat knaldrang was bij de Mechelaars want de voorbije drie avonden zakten telkens zo'n 35.000 tot 40.000 mensen naar de binnenstad af. Zondag is traditioneel de familiedag en #LikeMe zorgde al in de vroege namiddag voor een overvolle Grote Markt. 's Avonds zorgde Metejoor, ondanks enkele technische problemen waardoor zijn micro het even begaf, voor een volle markt, maar pas bij De Kreuners werd de toegang tot de Grote Markt volledig afgesloten omdat er niemand meer bij kon.

Ook op de IJzerenleen moest meermaals gedurende korte tijd een toegangsstop worden ingevoerd, daar zorgden dj's ervoor dat mensen hun dansbeentjes konden losschudden. De andere podia Moes, De Speelplaats, Mechels Podium en de Theatertuin zorgden voor iets rustigere ontspanning, maar konden ook heel wat mensen bekoren. Wie op zoek ging naar iets lekkers, kon dat vinden in de Smaakstraat aan de Vleeshalle, waar het het hele weekend gezellig druk was . Regi, Ilse Liebens en dj Masai sluiten Maanrock af om 00u30.

De organisatie is tevreden over deze jubileumeditie. "Maanrock zegt 'dank je wel' aan Mechelen", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. "Dit is een editie om in te lijsten. Dit is de mooiste Maanrock van de laatste 10 jaar. Zeker 120.000 mensen zakten af naar Mechelen. De Grote Markt werd deze avond een tijd gesloten. Een bijzondere vermelding verdienen onze vrijwilligers en de veiligheidsdiensten die bijzonder hard gewerkt hebben."

Ook de politie blikt tevreden terug op deze Maanrockeditie. "We hebben op een paar gevallen van openbare dronkenschap na geen incidenten gehad. Het was een rustige Maanrock", besluit woordvoerder Dirk Van de Sande.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top