Rory McIlroy pakt alsnog FedEx Cup eindzege met winst in Tour Championship

Sport | De 33-jarige Noord-Ier Rory McIlroy heeft zondag voor de derde keer in zijn rijkgevulde loopbaan de FedEx Cup op zijn erelijst bijgeschreven. In het Tour Championship op de East Lake golfbaan in het Amerikaanse Atlanta (Georgia) hield hij met een eindscore van 21 onder par de Zuid-Koreaan Im Sung-jae en de Amerikaan Scottie Scheffler één slag achter zich.

Door Belga

Deel dit nieuws

Scheffler, die voor de aanvang van het toernooi een bonus van twee slagen kreeg als leider in het FedEx Cup-klassement, telde voor de laatste ronde nog zes slagen voorsprong op de naaste concurrentie. Maar op zijn eerste zes holes moest de nummer een van de wereld al drie bogeys incasseren. McIlroy, al winnaar van de FedEx Cup in 2016 en 2019, putte na een bogey op de eerste hole, vier birdies weg, waarmee hij meteen over Scheffler wipte. Uiteindelijk had Scheffler 73 slagen nodig voor zijn laatste ronde, terwijl McIlroy in 66 slagen rond kwam.

Het leverde viervoudig majorwinnaar McIlroy de niet onaardige bonus van 18 miljoen dollar (18.067.000 euro) op. Met drie FedEx Cup-zeges is hij nu alleen recordhouder. De Amerikaan Tiger Woods, winnaar in 2007 en 2009, is de enige andere golfer die het regelmatigheidscriterium over drie toernooien (FedEx St. Jude Championship, BMW Championship en Tour Championship) meer dan één keer won.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top