Groen licht: Jules Koundé kan zijn debuut vieren tegen Sevilla

La Liga | FC Barcelona haalde deze zomer Julese Koundé weg bij Sevilla. De Catalanen hadden echter problemen om hem te registreren, waardoor de verdediger de start van het seizoen miste. Dat is probleem is ondertussen opgelost.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona is deze zomer op financieel vlak al héél creatief geweest omdat het zeker geen geld op overschot heeft, integendeel. Het haalde heel wat nieuwe spelers door allerhande vreemde constructies en het was zelfs een heuse opgave om hen geregistreerd te krijgen voor La Liga, aangezien de club niet boven een bepaald percentage inzake loonmassa in verhouding met de inkomsten mag komen.

Barcelona vond beetje bij beetje het nodige geld om zijn aanwinsten in te schrijven. Jules Koundé moest enkele wedstrijden wachten, aangezien er financiële middelen moesten worden gevonden. De Franse verdediger miste daardoor de eerste twee competitiematchen. Coach Xavi liet de afgelopen dagen weten dat het probleem van de baan was en dat is geen dag te vroeg, want zo kan Koundé tegen uitgerekend zijn ex-club Sevilla zijn debuut maken voor Barça.

Regels gerespecteerd

Koundé werd op 28 juli voor 50 miljoen euro weggehaald bij Sevilla en hij moest dus een maand wachten op groen licht. De speler maakte zich stilaan zorgen, want er doken ook geruchten op dat het probleem mogelijk niet zou opgelost geraken. Dat gebeurde dus echter niet. Het is wel niet duidelijk hoe Barcelona deze situatie heeft kunnen oplossen omdat de loonmassa niet minder hoog is geworden. Samuel Umtiti werd weliswaar uitgeleend aan Lecce, maar zij betalen maar een deeltje van zijn loon.

Xavi liet alvast weten dat Barça de regels heeft gerespecteerd. In de voetbalwereld worden er alvast veel wenkbrauwen gefronst bij de aanpak van FC Barcelona, dat deze zomer ondanks een torenhoge schuldenberg toch zwaar kon investeren.

Sterk seizoen

Sevilla neemt het dit weekend dus op tegen FC Barcelona en het zou alvast zeer speciaal zijn voor Koundé als hij net dan zijn debuut mag maken. De Parijzenaar trok in 2019 van Bordeaux naar Sevilla en vooral vorig jaar maakte hij bijzonder veel indruk in La Liga. Daardoor kwam FC Barcelona hem op het spoor. Barça kon achteraan de nodige versterking gebruiken en Xavi krijgt er zo dus een stevige optie bij. Gaat hij Koundé meteen in de basis droppen tegen zijn ex-team?

Het programma van speeldag 4 in La Liga bij Eleven Sports:

Zaterdag 3 september

Zondag 4 september

Volg het beste van La Liga, met onder meer Sevilla-FC Barcelona op 3 september om 21u, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top